לפני כמה חודשים ראיתי תוכנית של השף ג'יימי אוליבר, שבה הוא הכין ארוחה איטלקית. אחת המנות שכיכבו בתוכנית היתה"נוּדי" (Gnudi) – ומיד ידעתי שאכין אותה בבית. הנודי הם רביולי גבינה "עירומים" – כלומר, ללא מעטפת הבצק. פשוט מכינים כדורים ממילוי הגבינה, מבשלים אותם ברוטב ומגישים. אני בחרתי לתבל את הכדורים בבזיליקום ובישלתי אותם ברוטב ירוק של תרד וכרשה.

כופתאות ריקוטה ברוטב כרשה ותרד
(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לכדורי הריקוטה:
300
גרם
גבינת ריקוטה פרסקה
2
כפות
גבינת פרמזן
מגוררת
2
כפות
גבינת מוצרלה
מגוררת
1
ביצה
10
עלי
בזיליקום
טריים קצוצים דק
3
כפות
קמח סמולינה לפסטה
או קמח לבן רגיל
קורט
אגוז מוסקט
מגורר
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
1
כף
חמאה
1/2
כרשה בינונית
(החלק הלבן בלבד), קצוצה
2
כוסות
עלי תרד
1
כוס
חלב
240 מ"ל
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
קורט
אגוז מוסקט
מגורר
3
כפות
שמנת מתוקה
לקימוח הכדורים:
4-3
כפות
קמח סמולינה לפסטה
או 3-4 כפות קמח רגיל מעורבב עם כפית סולת
להגשה:
גבינת פרמזן מגוררת
:רשימת קניות עבור המתכון
כמו איטלקים עצלנים: נודי ברוטב כרשה ותרד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h15211swx2אופן ההכנה:
- מכינים את כדורי הריקוטה: מסננים את הריקוטה מהנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הנודי ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3-2 ס"מ ומניחים אותם במגש מקומח בקמח פסטה. מגלגלים את הכדורים כדי שיצופו בקמח מכל הצדדים. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועד לילה).
- מכינים את הרוטב: מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את הכרשה כמה דקות, עד שהיא מתרככת. מוסיפים את התרד ומטגנים 3-2 דקות נוספות, עד שהוא מאבד מנפחו. מוסיפים את החלב והתבלינים ומבשלים עוד דקה. מעבירים את הרוטב לבלנדר וטוחנים עד שהוא חלק לחלוטין.
- יוצקים את הרוטב לסיר נמוך ורחב ומוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה עדינה על להבה נמוכה ומכבים את האש.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח. מבשלים את הנודי במים במשך חצי דקה-דקה ומעבירים עם כף מחוררת לסיר עם הרוטב.
- מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד.





