בורקס בשר - אינס שילת ינאי -אקסנט
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
בורקס בשר - אינס שילת ינאי -אקסנט
(צילום: אפיק גבאי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חב'
בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
4
כפות
שמן זית
1
יח'
בצל גדול, קצוץ דק
600
גרם
בשר בקר טחון
1
כפית
בהרט
1/2
כף
פפריקה מתוקה
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כוס
צנוברים או שקדים, קצוצים
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום או קצח או מלח גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר. מוסיפים את התבלינים, מטגנים 2 דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים.
  2. שופכים את הנוזלים שהצטברו במחבת, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה ומרדדים מעט. חותכים לרצועות ברוחב 10 ס"מ.
  5. מניחים פס ממלית הבשר בסמוך לאחת מהצלעות הארוכות של אחד ממלבני הבצק. מגלגלים לגלילה ויוצרים ממנה צורת שבלול. יוצרים באותו אופן שבלולים נוספים משאר מלבני הבצק.
  6. מניחים את השבלולים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים 30-25 דקות, עד שהבורקס מזהיבים.