
בורקס בשר - אינס שילת ינאי -אקסנט
(צילום: אפיק גבאי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חב'
בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
4
כפות
שמן זית
1
יח'
בצל גדול, קצוץ דק
600
גרם
בשר בקר טחון
1
כפית
בהרט
1/2
כף
פפריקה מתוקה
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כוס
צנוברים או שקדים, קצוצים
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום או קצח או מלח גס
:רשימת קניות עבור המתכון
פתרון מנצח לאירוח: בורקס בשר ביתי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1js300gj2אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר. מוסיפים את התבלינים, מטגנים 2 דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים.
- שופכים את הנוזלים שהצטברו במחבת, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- פורשים את בצק העלים על משטח העבודה ומרדדים מעט. חותכים לרצועות ברוחב 10 ס"מ.
- מניחים פס ממלית הבשר בסמוך לאחת מהצלעות הארוכות של אחד ממלבני הבצק. מגלגלים לגלילה ויוצרים ממנה צורת שבלול. יוצרים באותו אופן שבלולים נוספים משאר מלבני הבצק.
- מניחים את השבלולים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים 30-25 דקות, עד שהבורקס מזהיבים.





