מאפינס ברוקולי
כשר
צמחוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
תבנית 12 מאפינס
3
יחידות
ביצים
1
גביע
אשל או יוגורט
1/4
כוס
חלב
1/4
כוס
שמן
1
כוס
גבינת פרמז'ן
מגורדת
1/2
כפית
מלח
קורט
פלפל שחור
2
כוסות
קמח תופח
או 2 כוסות קמח כוסמין וכפית אבקת אפיה
:
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית המאפינס. כדאי לרפד את השקעים בעטרות נייר כדי להקל בהמשך על החילוץ של המאפינס.
  2. שוטפים ומבשלים את הברוקולי במי מלח. מסננים, מצננים במי קרח ומסננים שוב.
  3. מערבבים את הביצים, האשל, החלב והשמן בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרמזן, את המלח ואת הפלפל ומערבבים יחד.
  4. מפרידים 12 פרחים קטנים ועדינים ושומרים אותם בצד, מגררים את יתר הברוקולי לתוך הבלילה ומערבבים.
  5. יוצקים את הבלילה לשקעים ונועצים בכל שקע שמים פרח ברוקולי קטן. אופים במצב טורבו 25-20 דקות, עד להשחמה. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים חם.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"