לא רק מכון ויצמן: בשנים האחרונות התעוררה ברחובות סצנה קולינרית, ולצד מקומות ותיקים ואוכל רחוב, קמו מסעדות חדשות, חלקן גם יוקרתיות. ספרה הכשרה והמדוברת היא רק דוגמה אחת למה שקורה שם. הנה עוד כמה מקומות שכדאי להכיר.
איפה אוכלים ברחובות
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
אלה פלה
פיצרייה שנפתחה לפני שש שנים על ידי עידן זהבי ותמיר לוי, אחרי שתמיר התאהב בטכניקת אפייה שגילה בוורונה שבאיטליה. הפיצה נאפית ישירות על אבן התנור בשני שלבים: חמש דקות בצק בלבד, ואז עוד חמש דקות עם הרוטב והתוספות. התוצאה - קריספי מבחוץ ואוורירי מבפנים.
הפיצה פרסקה (92 שקל) ענקית ומרשימה, עם רוטב עגבניות ייחודי וסטראצ'טלה שמכינים במקום. הביאנקה תפוח אדמה (92 שקל) מגיעה עם מסקרפונה, תפוחי אדמה אפויים בחמאה, שום קונפי, מוצרלה ופרמזן - עשירה ומדויקת. סלט המוצרלה (56 שקל) מפתיע בטעמים אבל עדיין מרענן. לקינוח: טירמיסו קלאסי (42 שקל) וגלידה איטלקית (19 שקל) עדינה במתיקות.
מדובר במקום עם אווירה של בר - והיינות מוצעים בו במחירי חנות שמאזנים את מחירי הפיצה הגבוהים יחסית.
הרצל 177 | ראשון-חמישי 22:30-17:00, שבת 22:30-18:00, שישי סגור
מו ומו
מו ומו נפתח בשנת 1984 על ידי חיים לוי כאיטליז בשרים. לפני 23 שנה החליט בנו תמיר לפתוח במקום גם מסעדה ביחד עם אשתו, ויקי, והיום היא מתמחה בעיקר בבשרים איכותיים. התפריט לא גדול, וכולל מנות ראשונות בשריות וסלטים, נתחי איטליז ועוד. כל הבשר במקום מיושן לפחות 45 יום, והמחיר מחושב לפי 100 גרם - הנתחים נעים בין 54–82 שקלים ל-100 גרם.
לראשונות טעמנו את מנת הקרפצ'יו של איתוש (78 שקל), טאפאס מקסיקנו (48 שקל) - תבשיל בקר בבישול ארוך וסלסה מקסיקנית בתוך עלה חסה, שהייתה מפוצצת בטעמים, טרטר אסייתי (78 שקל) - פילה עגל אנגוס קצוץ בסכין, מתובל בתערובת תבלינים אסייתית ומוגש עם סטיקי רייס, עלי חסה ומלפפון ירוק, וסיימנו עם הדובדבן שבקצפת: נתח טיבון שהוגש במחבת לוהטת עם חמאה מזוקקת ותוספות בצד. הבשר נמס בפה והיה עשוי באופן מושלם, אין ספק שזו מנה לחזור אליה.
הרצל 177 | א’-ה’ 17:00–22:00, שישי 17:00–21:30, שבת–ראשון סגור
אמאיה
מסעדה כשרה עם תפריט חלבי שנפתחה באפריל השנה. ארבעה שותפים - שני אנשי עסקים, שף ומיקסולוג - הקימו מקום שמדגיש יוקרה ואווירה מוקפדת, כולל תפריטים מעור וקוקטיילים.
בתפריט בעיקר ירקות ודגים. בין המנות הראשונות: לחם שושנים ו"לחם 30/90" (30 שעות התפחה, 90% נוזלים, 43 שקל), צלחת חריפים (32 שקל), סלט טאבולה (79 שקל), ארטישוק ירושלמי (92 שקל). הטרטר טונה אדומה עם גלידת יוזו (88 שקל) שונה ומיוחד, והסלקים (82 שקל) בולטים בטעמים עזים. השיא הגיע עם מנת הבלו פין, שעשויה מעולה. גם המחיר הוא סוג של שיא - 195 שקל.
הקוקטיילים מורכבים ומתוחכמים כמו המנות - ממשקה עם פטריות יער מיובשות ועד קוקטייל עם קציפת שפקה מעל (68-78 שקל).
המדע 1 | ראשון-חמישי 23:00-19:00
פונדק חיים גפלה
מסע בזמן אל רחובות של פעם. שיפודייה פשוטה עם תבשילים קלאסיים, מקום שמרגיש כמו בית למקומיים. לא מהודרת מדי, לא מתיימרת - מסעדה נעימה ונאמנה למקור.
בתפריט: סלטים ביתיים, מרקים, ממולאים, מנות עיקריות כמו כבד עוף, קבב, פרגית וקציצות בשר.
אברבנאל 2 | ראשון-חמישי 17:00-12:00
פבריקה
כן, יש לנו עוד פיצרייה איטלקית ברשימה, והפעם מעיר אחרת. פבריקה היא פיצרייה שמגישה פיצה נפוליטנית אמיתית - בצק עשיר במים שעובר התפחה ארוכה ונכנס לטבון אבן לוהט. התפריט כולל מגוון תוספות עם טעמים מדויקים ונאמנים למקור.
הרצל 203 | ראשון 23:30-15:30, שלישי 23:30-15:30, רביעי-חמישי 23:30-12:00, שבת 23:00-18:30, סגור בשני ובשישי
קפה סזאר
סזאר היא מסעדה ותיקה שכבר 20 שנה מוכרת לכולם, אבל לאחרונה עשתה רענון - עברה מיקום, שינתה קצת את השם והפכה ל"קפה סזאר".
התפריט החדש מחולק ליום וערב, עם מנות פתיחה כמו סשימי דג ים, קלמרי צרוב וקרוקט כרישה וארטישוק, לצד קלאסיקות כמו שניצל, המבורגר ואנטריקוט.
המדע 15 | שני-שבת 23:00-12:00
מזנון השכונה - הפלאפל הכתום
מקום זעיר, צנוע ומינימליסטי שכבר שנים לא צריך הוכחות - כולם ברחובות מכירים אותו. התפריט קצר ופשוט: פלאפל, סלט ירקות, טחינה נוזלית במיוחד וחריף שמסדר את העניינים. מסורת מקומית שעוברת מפה לאוזן. אין כאן משחקים או פוזות, רק אוכל רחוב פשוט שעושה את העבודה.
הרצל 79 | ראשון-חמישי 22:30-09:00, שישי 14:30-09:00
















