מאפה בשר טחון
כשר
זמן הכנה
35 דקות
זמן כולל
110 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
600
גרם
בשר בקר טחון מנתח שמן (למשל, צלעות או צוואר)
3
יח'
חצילים בינוניים
חופן עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצים
1
יח'
שן שום, כתושה
שמן זית
מיץ מחצי לימון + כף מיץ לימון נוספת
לתיבול הבשר: כפית גדושה כמון, כפית גדושה פפריקה, פלפל שחור טחון, מלח
200
גרם
עגבניות מרוסקות
5
כפות
טחינה גולמית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את החצילים בתבנית וקולים 60-45 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים את החצילים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומניחים אותם במסננת ל-10 דקות, לניקוז נוזלים עודפים.
  2. מוציאים את בשר החציל עם כף וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה (ו/או הכוסברה), השום, 3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון ומלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בווק. מפוררים את הבשר הטחון לתוך המחבת ומוסיפים את תערובת התיבול. מטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שהבשר מחליף צבע.
  4. משמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס"מ. מניחים בתבנית את הבשר המתובל ומשטחים עליו את תערובת החצילים. יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות.
  5. מערבבים את הטחינה עם כף מיץ לימון, מים קרים ומלח לתערובת דלילה. יוצקים את הטחינה על העגבניות, כך שתכסה את כל המנה.
  6. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהטחינה משחימה.