כשר
זמן הכנה
85 דקות
זמן כולל
565 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
12
( )
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
40
גרם
שמרים טריים
75
מ"ל
חלב קר
90
גרם
סוכר
7
חלמונים
קליפה מגוררת של לימון
1
כפית
תמצית וניל
1
כף
רום
6
גרם
מלח
225
גרם
חמאה בטמפ' החדר
חתוכה לקוביות
למי סוכר:
1/2
כוס
סוכר
1/2
כוס
מים פושרים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים יחד את השמרים עם החלב. מוסיפים לקערה את שאר החומרים. מערבלים עם וו לישה עד שהמסה מתאחדת, ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה. ממשיכים לערבב עד שהחמאה נבלעת, לשים מעט את הבצק, יוצרים ממנו צורת כדור ומכניסים ללילה למקרר לתפיחה.
  2. מכינים את הבריושים - מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לכדורים במשקל של 70 גר' + כדורים קטנים בצורת קונוס במשקל של 14 גרם. יוצרים מהחלקים הגדולים כדורים אחידים ומניחים בתבנית, ומהחלקים הקטנים יוצרים כדורים עם חוד בצורת קונוס.
  3. יוצרים שקע במרכז כל כדור בעזרת האצבע, נועצים בתוכו את חוד הקונוס של הכדור הקטן ודוחפים קלות. מכסים במגבת, ומניחים לתפיחה כשעתיים או עד שיכפיל את נפחו. מברישים את הבריושים בחלמון טרוף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-20 דקות עד להזהבה.
  4. מכינים את מי הסוכר - מערבבים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.
  5. הגשה - כשהבריושים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם את מי הסוכר בעזרת מברשת ומגישים.