
פיש אנד צ'יפס ברוטב צ'רמלה
( צילום: קאיה שטוירר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
דג דניס שלם
2
תפוחי אדמה בינוניים
לטמפורה:
100
גרם
קמח אורז
80
גרם
מי קרח
קורט
מלח ים
קורט
פלפל שחור גרוס
לרוטב צ'רמלה:
1
כוס
כוסברה מופרדת לעלים
1/2
כוס
עלי פטרוזיליה
3
שיני שום
חצי
כפית
מלח גס
1
כף גדושה
פפריקה
רבע
כפית
שאטה יבש
חצי
כפית
כמון
5
כפות
חומץ 5%
1
כפית
סוכר
4
כפות
שמן חמניות
:רשימת קניות עבור המתכון
פיש אנד צ׳יפס ברוטב צ'רמלה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hkfv118npcאופן ההכנה:
להכנת הצ'רמלה - קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה והשום ומערבבים על הקרש עם מלח עד לריכוך העלים. מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב עד לשילוב טעמים - אמור להתקבל טעם של מתוק, חמוץ חריף.
חורצים את הדג וממליחים. ניתן לדג מנוחה של כ-10 דקות עם המלח.
חותכים את תפוחי האדמה עם סכין זיג זג, מערבבים ומטגנים את הצ׳יפס בשמן במחבת עד להזהבה.
טובלים את הדג בטמפורה כך שיהיה ספוג היטב, ומטגנים במחבת.






