בצד או במרכז? הגיע הזמן להפסיק לקרוא לו תוספת: צ'יפס הוא לא רק ליווי לשניצל או להמבורגר, במקרים רבים הוא הסיפור עצמו. לא משנה איך אתם אוהבים את הצ'יפס שלכם, דק וקריספי או עבה ובשרני, ברגע שצלחת מקלוני תפוחי אדמה זהובים נוחתת על השולחן, אי אפשר שלא לשלוח אליה יד. נכון, הוא מטוגן וגם מלוח ואפשר להאשים אותו בקלות בשלל האשמות – מהשמנה ועד העמסת שמן ומלח, אבל בצ'יפס יש משהו שגורם ללב לחייך. אלה המקומות עם הצ'יפס הכי טעים שיש.
צ'יפס ממילא
ליד השווארמה: חומוס עימאד
בחומוסייה-שווארמייה המושלמת הזאת בנצרת מסתתרת מנה נפלאה של צ'יפס טעים טעים. הוא עבה, טרי ומטוגן בשמן עמוק בלי התנצלויות. מעולה ליד צלחת חומוס מלאה בשמן זית.
מחיר: 20 שקל
תופיק זיאד 52, נצרת
טעם של פעם: שיפודי אולגה - סימו ודובי
להגיד שהצ'יפס בשיפודייה של סימו ודובי הוא נהדר זה כמעט להעליב את השיפודים המושלמים שיש שם, אבל מה לעשות, כשמגיע מגיע: תמצאו כאן צלחת צ'יפסים שמנוניים של פעם, בלי תוספות, בלי שדרוגים, צ'יפס פשוט וטעים ישר לפנים.
מחיר: 36-28 שקל
התנאים 1, חדרה
טאץ' של מלח ים: לוניו
פוד טראק של פיש וצ'יפס שמגיש את אחת ממנות הצ'יפס המדוברות – הצ'יפס כאן הוא דק, פריך ותמיד חם. למעלה יש טאץ' של מלח ים וקצת פרמזן. לקחת ביס ולשקוע ברגע.
מחיר: 20-15 שקל
מתחם הפוד טראק בגליל ים
תוספת קטלנית: ויטרינה
בוויטרינה יש לא רק את אחד ההמבורגרים הכי טעימים בארץ, אלא גם את מנת הצ'יפס שהפכה מזמן לאגדה בזכות התוספת הקטלנית והמעולה של קליפת לימון מגוררת מעל. וואו. ממליצים לנסות את זה גם בבית.
מחיר: 14 שקל
אבן גבירול 36, תל אביב
מנה פראית: גיטה
בשיפודייה החדשה מתחבאת בתפריט מנה של צ'יפס, ויש שיגידו שזה הצ'יפס הכי טעים בתל אביב. מדובר על אותו הצ'יפס שמגישים במסעדת פרא בנחלת בנימין, השייכת גם היא לאותם הבעלים.
מחיר: 28-18 שקל
לוינסקי 39, תל אביב
ביס מנצח: מפגש רמב"ם
בשווארמייה המעולה הזאת מגישים צלחת צ'יפס שבמבט ראשון נראה תמים, אבל ביס אחד ומבינים את כל הסיפור: הוא זהוב בהיר, קריספי, מתפצח בפה, רך מבפנים, מלוח במידה, ובקיצור – יש כאן כל מה שאפשר לבקש מצלחת צ'יפס.
מחיר: 28 שקל
רמב"ם 3 תל אביב (פינת שוק הכרמל)
וייב של לילה: פיקוק
יש לא מעט כאלה שמוכנים להישבע שהצ'יפס הכי טעים בארץ נמצא דווקא בבר. כבר שנים ארוכות שמטגנים במטבח של בר הפיקוק הוותיק את אוכל הברים האולטימטיבי – צ'יפס זהוב ופריך, שהולך מושלם עם הווייב האפלולי והאנרגיה של הלילה.
מחיר: 32 שקל
מרמורק 14 תל אביב
מנת השף: גילה וננסי
כמו כל דבר שעושה השף איל שני, גם הצ'יפס שלו מיוחד במינו, ואף מוגדר על ידו כ"צ'יפס הכי טוב בעולם". ככה, בלי צניעות. הצ'יפס כאן מוגש כהר של צ'יפסים דקיקים עם איולי מושלם ואי אפשר להפסיק להתעסק איתו.
מחיר: 39 שקל
דרך יפו 9, תל אביב
טיגון עם פאסון: חנן מרגילן
הצ'יפס כאן הוא קלאסי – גס, עבה ופריך, שמרגיש כמו צ'יפס של בית אבל כזה עם פאסון של סבתא בלאבוסטה שיודעת את מלאכת הטיגון. והוא הולך נפלא עם כל שאר המנות בתפריט.
מחיר: 25 שקל
מסילת ישרים 15, תל אביב
כמו באמסטרדם: גוצ'ה
למרות שלא היינו מצפים למצוא דווקא כאן את הצ'יפס הכי טעים שיש, בתפריט של גוצ'ה מסתתרים תפוחי אדמה מטוגנים מגניבים ממש, המגיעים עם רטבים מטבלים ומזכירים את אמסטרדם. בתפריט יש מנה של צ'יפס שאפשר להזמין במסעדה, אבל מה שבאמת מדליק כאן זה הקונוס טו-גו – דג או קלמרי עם צ'יפס בקונוס לקחת לדרך. אהבנו.
מחיר: 25 שקלים
דיזנגוף 171 (פינת בן גוריון) תל אביב
מחיר שעושה תיאבון: השניצל של תמיר
השניצל פה הוא סיפור הצלחה, אבל הצ'יפס הוא הנשמה התאומה שלו – קלאסי, פשוט, פריך ובלי שום התחכמות. מנה עממית, נהדרת והמחיר עושה תיאבון להזמין עוד צלחת.
מחיר: 10 שקלים
תפוצות ישראל 4, גבעתיים
ישר לסטורי: צ'יפס ממילא
צ'יפס הולנדי פריך, מתובל, חם ופשוט העשוי מתפוחי אדמה טריים, שמגיע בקונוס ענקי שמצטלם מדהים לסטורי, אבל גם טעים מאוד בפה. יש הרבה רטבים אבל הוא טוב גם רק עם מלח. הכי טעים לקחת לדרך ולהמשיך בדרך. כמו באמסטרדם.
מחיר: 50-18 שקל
יפו 222 תחנה מרכזית, ירושלים (ועוד שני סניפים נוספים בעיר)
פשוט אבל מושחת: גמברינוס
מסעדה ותיקה עם לב בירה ונשמה של תפוח אדמה מטוגן: הצ'יפס פה פשוט אבל עם טוויסט שעשה את כל ההבדל – גבינה בולגרית מעל (אפשר גם בצד או רק על חצי מנה). הצ'יפס מתפצפץ בפה ומתחבר מושלם לשאר המנות המושחתות בתפריט.
מחיר: 50-40 שקל
שדרות בני ברית פינת מנחם בגין, אשדוד
עם תוספות משוגעות: הולנד צ'יפס
אם אתם אוהבים קונוס ענקי של צ'יפס מטוגן כמו בהולנד – זה המקום בשבילכם. הצ'יפס כאן זיגזג, טרי, חם, ויש לו מלא תוספות משוגעות בשלל צבעים כמו גבינות או רוטב פלפל.
מחיר: 27-18 שקל
רוגוזין 74, אשדוד
הוא נשמה: סבא ג'בטו
יש כאן צ'יפס שהוא הרבה יותר משחקן משנה שמלווה את כריכי הג'בטה שבתפריט. הוא מטוגן ביד בטוחה ומקצוענית, עבה ושמן במידה הנכונה, מתובל בתבלין סודי, רך בלב פנימה וקראנצ'י בשוליים. נשמה חמה זה כאן.
מחיר: 39 שקל
רסקו סנטר, התקווה 8, באר שבע
מול הים: המבורגר בלוויתן
מול הים באילת נמצאת ההמבורגרייה הכי טעימה בארץ, אבל יש שם גם צ'יפס מושלם שנכנס בקלות לרשימת הצ'יפס הכי הכי. הצ'יפס הזה משתלב נפלא עם ההמבורגר והוא מרגיש כאילו נולד שם על חוף הים האדום. אל תהססו, אתם בחופש, מותר לכם.
מחיר: 18 שקל
דרך הים 6, אילת

















