אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
10 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יחידה
ראש ברוקולי בינוני, מפורק לתפרחות קטנות
2
כפות
שמן
2
יחידות
שיני שום, פרוסות דק
1
כפית
ג'ינג'ר כתוש או ג'ינג'ר לסושי, קצוץ
1
חבילת
פטריות טריות מסוג שמפיניון, אנוקי או שיטאקי
300
גרם
טופו קשה, פרוס לקוביות בגודל 1 ס"מ
4
יחידות
גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
4
כפות
רוטב סויה (אפשר גם נטול גלוטן)
2
כפות
סירופ מייפל
1
כף
חומץ לסושי או חומץ עדין אחר
1/4
כפית
פתיתי צ'ילי או רוטב טבסקו לפי הטעם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ואת תפרחות הברוקולי. חולטים את הברוקולי כשתי דקות (תלוי בגודל). כדאי לעצור את הבישול כשהתפרחות עדיין בצבע ירוק בוהק. מוציאים, מסננים ושמים בקערה עם מי קרח למשך כמה דקות בשביל לעצור את הבישול, ומסננים שוב.
  2. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה. מוסיפים את השום ואת הג'ינג'ר ומערבבים.
  3. מוסיפים את הברוקולי ואת הפטריות ומקפיצים כשלוש דקות עד שהפטריות והברוקולי מצופים באופן אחיד.
  4. מוסיפים את קוביות הטופו ומקפיצים כשתי דקות נוספות.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומקפיצים עד לציפוי אחיד וצמצום הנוזלים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומורידים מהאש.