כשר
טבעוני
זמן הכנה
150 דקות
זמן כולל
190 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
(צילום: אסף רונן)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
500
גר'
קמח ללא גלוטן
8
גר'
שמרים יבשים
70
גר'
אבקת סוכר
(לסוכרתיים אפשר להחליף בתחליף סוכר)
180
מ"ל
חלב סויה
או חלב שקדים
60
גר'
רסק תפוחים
80
גרם
שמן קנולה
מעט מלח
תערובת למריחה:
2
כפות
סילאן תמרים טבעי
3
כפות
שמן קנולה
למילוי:
ריבת תות פטל או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים
לקישוט (לא חובה):
אבקת סוכר
שוקולד חרובים מומס
אגוזים קצוצים
ריבת חלב טבעונית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים ואבקת הסוכר. מוסיפים חלב, רסק תפוחים ושמן וממשיכים לערבב.
  2. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה (בערך שעתיים).
  3. מכינים את התערובת למריחה - מערבבים את הסילאן והשמן לקבלת לתערובת אחידה. לאחר ההתפחה מכדררים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי ומורחים עליהם את ממרח התמרים.
  4. אופים את הסופגניות - מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה. אפשר להשאיר את הכדורים בחוץ לכמה דקות להתפחה נוספת לפני שאופים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
  5. ממלאים את הסופגניות ומגישים - ממלאים מזרק בריבה הרצויה ומזריקים למרכז כל סופגנייה. מקשטים באבקת סוכר, שוקולד חרובים מומס, אגוזים קצוצים או ריבת חלב טבעונית ומגישים.