
(צילום: אסף רונן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
500
גר'
קמח ללא גלוטן
8
גר'
שמרים יבשים
70
גר'
אבקת סוכר
(לסוכרתיים אפשר להחליף בתחליף סוכר)
180
מ"ל
חלב סויה
או חלב שקדים
60
גר'
רסק תפוחים
80
גרם
שמן קנולה
מעט מלח
תערובת למריחה:
2
כפות
סילאן תמרים טבעי
3
כפות
שמן קנולה
למילוי:
ריבת תות פטל או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים
לקישוט (לא חובה):
אבקת סוכר
שוקולד חרובים מומס
אגוזים קצוצים
ריבת חלב טבעונית
:רשימת קניות עבור המתכון
סופגניות טבעוניות אפויות ללא גלוטן
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r1abh7wbtאופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים ואבקת הסוכר. מוסיפים חלב, רסק תפוחים ושמן וממשיכים לערבב.
- מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה (בערך שעתיים).
- מכינים את התערובת למריחה - מערבבים את הסילאן והשמן לקבלת לתערובת אחידה. לאחר ההתפחה מכדררים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי ומורחים עליהם את ממרח התמרים.
- אופים את הסופגניות - מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה. אפשר להשאיר את הכדורים בחוץ לכמה דקות להתפחה נוספת לפני שאופים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
- ממלאים את הסופגניות ומגישים - ממלאים מזרק בריבה הרצויה ומזריקים למרכז כל סופגנייה. מקשטים באבקת סוכר, שוקולד חרובים מומס, אגוזים קצוצים או ריבת חלב טבעונית ומגישים.





