
סלט אטריות שעועית ופפאייה
(צילום: דניאל לילה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-4 מנות):
200
גר'
אטריות שעועית
1/2
כוס
אגוזי קשיו
3
שיני שום קלופות
1/2
פלפל צ'ילי אדום
(או לפי מידת החריפות שאוהבים), חתוך גס
2
כפות
סוכר קנים
3
כפות
רוטב סויה
3
כפות
שמן שומשום
6
כפות
מיץ לימון
3
כפות
שמן זית
200
גר'
טופו
חתוך לקוביות בגודל ביס קטן
3
מלפפונים ירוקים
חצויים לאורכם ופרוסים
12
עגבניות שרי
חצויות
1/2
פפאיה כתומה
חתוכה לרצועות
1
כוס
עלי כוסברה
קצוצים גס
1/4
כוס
עלי נענע
קצוצים
1
כוס
עלי בזיליקום
קצוצים
:רשימת קניות עבור המתכון
קיצי ומהיר: סלט אטריות שעועית עם טופו ופפאיה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r1swjie22אופן ההכנה:
- משרים אטריות שעועית בשפע מים רותחים למשך 10 דקות, ומסננים.
- קולים אגוזי קשיו במחבת יבשה בין 4-3 דקות עד להזהבה.
- כותשים שיני שום, צ'ילי וסוכר עם סויה, שמן שומשום ומיץ לימון במכתש ועלי או במעבד מזון, עד לקבלת מחית אחידה.
- מלהיטים ווק, מוסיפים שמן זית ומטגנים קוביות טופו במשך כמה שניות עד שהן מצופות בשמן.
- מוסיפים את מחית הצ'ילי, ומקפיצים יחד במשך 3 דקות עד שהטופו סופג היטב את הטעמים.
- שמים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים מלפפונים, עגבניות, פפאיה, עשבי תיבול ואת אגוזי הקשיו הקלויים, ומערבבים.
- מגישים בטמפרטורת החדר או קר.
גיוונים - אפשר להחליף את המלפפונים בשעועית ירוקה חלוטה. אפשר להחליף את הפפאיה במנגו או באפרסמון.





