
מרק דגים
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ליטר
ציר דגים
(או מים)
4
פילה דג
בלי עצמות ועור (450 גרם)
100
גרם
גרגירי חומוס מבושלים
מקופסה או מבושלים עם מים
1/2
ק"ג
עלי מנגולד
קצוץ עבה
1/2
כוס
כוסברה טריה
קצוצה
3
כפות
שמן זית
2
בצל לבן
קצוץ לפרוסות
3
שיני שום
כתוש
2
כפות
אריסה
1
כף
פפריקה מתוקה
1/2
כף
כורכום
מלח פלפל
לפי הטעם
:רשימת קניות עבור המתכון
חגיגי: מרק דגים מרוקאי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r1vf8jn3nאופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בתוך סיר. מטגנים את הבצל עד שמשחים מעט, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים אריסה.
- מבשלים דקה, מוסיפים את השום ומבשלים למשך שתי דקות נוספות. מוסיפים עלי מנגולד ואת גרגירי החומוס, מערבבים את הכל ביחד מבשלים למשך שלוש דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את ציר הדגים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הכוסברה והתבלינים, מבשלים במשך עשר דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את הדג לתוך המרק ומבשלים במשך חמש דקות. מתקנים את התיבול.
- מבשלים כ-20 דקות, מעבירים את המרק לקערה ומגישים עם רבע לימון.
פאדי יעיש הוא השף של מסעדת "גולדמן בחצר" ביפו





