מרק דגים
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מרק דגים
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ליטר
ציר דגים
(או מים)
4
פילה דג
בלי עצמות ועור (450 גרם)
100
גרם
גרגירי חומוס מבושלים
מקופסה או מבושלים עם מים
1/2
ק"ג
עלי מנגולד
קצוץ עבה
1/2
כוס
כוסברה טריה
קצוצה
3
כפות
שמן זית
2
בצל לבן
קצוץ לפרוסות
3
שיני שום
כתוש
2
כפות
אריסה
1
כף
פפריקה מתוקה
1/2
כף
כורכום
מלח פלפל
לפי הטעם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית בתוך סיר. מטגנים את הבצל עד שמשחים מעט, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים אריסה.
  2. מבשלים דקה, מוסיפים את השום ומבשלים למשך שתי דקות נוספות. מוסיפים עלי מנגולד ואת גרגירי החומוס, מערבבים את הכל ביחד מבשלים למשך שלוש דקות על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים את ציר הדגים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים, מבשלים במשך עשר דקות על להבה נמוכה.
  5. מוסיפים את הדג לתוך המרק ומבשלים במשך חמש דקות. מתקנים את התיבול.
  6. מבשלים כ-20 דקות, מעבירים את המרק לקערה ומגישים עם רבע לימון.
פאדי יעיש הוא השף של מסעדת "גולדמן בחצר" ביפו