
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
18
יח'
דפי פסטה מלבניים בגודל 15x10 ס״מ, מרודדים דק, טרי או יבש
אפשר גם דפי לזנייה מוכנים, יש בשפע על מדף הפסטות בסופר
למילוי:
200
גרם
גבינת פטה (לא מלוחה מדי), מגוררת בפומפייה
100
גרם
גבינת גאודה, מגוררת דק
1
יח'
ביצה
לרוטב עגבניות פיקנטי :
3
כוסות
עגבניות, מרוסקות
1
כוס
מים
3
יח'
שיני שום קצוצות
1
יח'
פלפל ירוק בינוני קצוץ
1/2
כוס
שמן זית
חופן
עלי בזיליקום
1/2
כף
מלח
1
כפית
פלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2
כוס
גבינת פרמזן מגוררת
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון של שף: עלי פסטה ממולאים בגבינות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjoudnemnהוראות ההכנה:
- אם משתמשים בעלי פסטה טרייה אז אין צורך לבשל אותה לפני. אם משתמשים בעלי פסטה יבשה, אז יש לבשל אותה תחילה במים רותחים לפי הוראות היצרן (יש להימנע מבישול יתר), ורק אז לקרר במעט מי קרח, ולנגב מנוזלים בעזרת בד לח טרם המילוי.
- מכניסים את כל חומרי המילוי לקערה ומערבבים היטב.
- פורשים את עלי הפסטה על גבי משטח העבודה. מניחים בחלקו העליון של כל עלה מעט מהמילוי ומקפלים מעט את השוליים פנימה ומגלגלים לגליל כמו סיגר.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הפלפל והשום ומאדים עד להזהבה קלה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מכניסים בעדינות לתוך סיר שטוח ורחב, בשכבה אחת, את גלילי הפסטה, כשהחלק הפתוח פונה כלפי מטה. הרוטב צריך לכסות את כל גלילי הפסטה.
- מביאים לרתיחה עדינה על להבה בינונית. מניחים מעל מחצית מכמות הפרמזן, מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך עשר דקות.
- מוזגים לצלחות, מפזרים מעל את יתרת הפרמזן, מטפטפים מעל מעט שמן זית ומגישים.





