"אבא, משעמם לי!" - כמה פעמים ביום במהלך יולי-אוגוסט שמעתם את המשפט הזה ויצאתם מגדרכם כדי לבדר את הילדים? מה לא נעשה בשביל שיהיה להם מעניין, גם כשזה מגיע לאוכל: אחת המנות האהובות עלי בעולם היא פיש אנד צ'יפס אנגלי קלאסי.
בהתחלה הילדים פחות התחברו לבלילה האנגלית המסורתית שבה מצפים את הדג, אז החלטתי לנסות את זה עם ציפוי פריך יותר.
2 צפייה בגלריה
(צילום: גיל אבירם)
לצד זה הגשתי להם צ'יפס וקצת ברוקולי, על מנת לאזן את הטעמים, והפעם נרשמה הצלחה כבירה. וכן, זה לא רק לאוהדי אנגליה.

קריספי פיש אנד צ'יפס עם ברוקולי חלוט שילדים אוהבים

המצרכים:
לדג - 10 פילטים של דג בקלה או קוד לבן, נקי מעור ועצמות חתוכים ל"מקלות" באורך של כ-10 ס״מ 2 כוסות קמח טמפורה 2 כוסות מי סודה 2 כוסות פנקו (פירורי לחם יפניים) מלח שמן לטיגון עמוק
לצ'יפס - 5 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים עם הקליפה מלח שמן לטיגון
לברוקולי - 1 ראש ברוקולי 1 כף מלח
2 צפייה בגלריה
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הדג - מערבבים את קמח הטמפורה, המלח ומי הסודה עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה.
  2. מחממים בסיר שמן בעומק של כשלושה סנטימטר.
  3. טובלים כל אחד מהפילטים של הדג בבלילה, מנערים להורדת עודפי בלילה, מעבירים לקערת הפנקו, מצפים היטב ומעבירים לסיר השמן לטיגון.
  4. מטגנים כשלוש דקות או עד שהדג משחים. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  5. מכינים את הצ'יפס - מבשלים את הפלחים במים רותחים, עד שהם רכים, מסננים ומקררים מעט.
  6. מכניסים למחבת חמה, יוצקים שמן בעומק של כסנטימטר.
  7. מוסיפים את תפוחי האדמה בזהירות, ומטגנים כחמש דקות מכל צד, או עד שהם משחימים. מוציאים לנייר סופג וממליחים כשהם עדיין חמים.
  8. מכינים את הברוקולי - מפרידים את הפרחים של הברוקולי בזהירות בעזרת סכין קטנה.
  9. בסיר עמוק, מביאים כשני ליטר מים לרתיחה עם מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הברוקולי, מבשלים כדקה. מסננים, מתבלים במעט מלח ומגישים.