
אוכל
(צילום: עדי כהן סימן טוב)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
300
גרם
טופו
3
כף
שמן זית
1
כפית
מיץ לימון
לפי הטעם
מלח ופלפל שחור
10
יחידות
דפי אורז
עלי תרד טריים וקצוצים/ בצל מטוגן/ עלי זעתר/ טימין טרי/ עגבניות מיובשות קצוצות
אופציה
מעט
שמן זית
להברשה
מעט
שומשום / קצח
לפיזור
:רשימת קניות עבור המתכון
ללא גלוטן: בורקס אפוי טעים ומהיר
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rytxpmtao(צילום: עדי כהן סימן טוב)
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
- שמים בקערת מעבדת מזון את הטופו, השמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק, דמוי גבינת שמנת. אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף לה מעט שמן. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים קערה רחבה ושטוחה עם מים קרים. טובלים דף אורז במים למספר שניות, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך.
- מניחים כף מהמלית במרכז, מוסיפים תוספת (אם רוצים), מקפלים את השוליים של דף האורז מעלה המלית, משלושת צדדיו ומגלגלים לסגירה. מניחים בתבנית עם ה"תפר" למטה. חוזרים על התהליך עם יתר העלים.
- מברישים בשמן זית, מפזרים מעט שומשום ואופים 30-20 דקות עד להשחמה. מגישים מיד.
עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני





