אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
170 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
16
מצרכים
16
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
500
גרם
קמח
25
גרם
שמרים טריים
100
גרם
חמאה מומסת
1/4
כוס
סוכר
קורט
מלח
2
יחידות
ביצים, גודל L
3/4
כוס
חלב, פושר
למלית:
500
גרם
גבינה כחושה
1
כפית
תמצית וניל
קליפה מגורדת מלימון אחד
1
יחידה
ביצה
1/2
כוס
סוכר
1
כף
גדושה קורנפלור
100
גרם
צימוקים בהירים
לציפוי:
1
יחידה
ביצה טרופה
מעט
אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק: לשים את מרכיבי הבצק במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים אותו בקערה ומכסים אותה בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. המלית: מערבבים את מרכיביה עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל עלה בנפרד למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  4. מחלקים לריבועים של 8 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים בצורת מעטפה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את הגביניות בביצה טרופה ומתפיחים כחצי שעה.
  6. אופים 25-20 דקות או עד שהגביניות מזהיבות. מוציאים, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.