
תרד חלוט עם גבינת פטה
(צילום: דניאל לילה. סגנון: טליה הדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (3-2 מנות):
2
חבילות (כ־400 גרם) תרד ניו־זילנדי
או טורקי
1
כף
מיץ לימון
1
כפית
קליפת לימון מגוררת
1-2
כפות
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
כ־150 גרם גבינת פטה
מפוררת
:רשימת קניות עבור המתכון
תרד חלוט עם גבינת פטה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1f9dmtoaאופן ההכנה:
1. שוטפים את התרד היטב, שמים בסיר מלא במים רותחים ומבשלים כדקה על להבה גבוהה. מסננים (לא סוחטים) ומניחים על צלחת ההגשה.
2. יוצקים על התרד את מיץ הלימון, מפזרים את קליפת הלימון המגוררת, מזלפים את שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומפזרים את הגבינה. מגישים חם.
איך שומרים? את התרד החלוט – במקרר, עד 4 ימים. לפני ההגשה מחממים מעט במיקרוגל או טובלים קצרות במים רותחים ומסננים (ואפשר גם לאכול קר). מוסיפים את שאר החומרים ומגישים.





