אם בעבר ארוחת צהריים במסעדות הייתה הדיל הכי משתלם לאוכל טוב, בשנים האחרונות (בחסות הקורונה והמלחמה) הולכים ומתמעטים המקומות שפתוחים בצהריים, ועוד יותר מתמעטים אלה המציעים עסקית צהריים או דיל באמת שווה.
בין השינויים וההתאמות, בעיקר מטעמים של מחסור בכוח אדם, שעות הפעילות של רוב המסעדות הצטמצמו, ומי שבאמת מחפש דיל שווה, סביר יותר שימצא אותו בהאפי האוור – שעות אחר הצהריים השמחות, לפני סרוויס ערב, שבהן עדיין אפשר למצוא הנחות יפות.
רוב המסעדות שפתוחות לצהריים כבר לא מציעות דיל עסקי אלא תפריט אחר מהערב (בדרך כלל נגזרת שלו) במחירים אחרים. כך למשל אפשר להתפנק במסעדת שף ולשלם פחות ממה שהייתם משלמים בערב. אז נכון, זול זה כבר לא, אבל בהרבה מקומות זה בהחלט משתלם הרבה יותר מארוחת ערב.
סוהו
האסייתית הכי לוהטת בראשון לציון מציעה 10 אחוזים הנחה על כל תפריט האוכל, 30 אחוז הנחה על הקינוחים ו-25 אחוז הנחה על בירות מהחבית. ומה בתפריט? מה לא: מדג דניס על הפלאנצ'ה (72 שקלים) דרך כיסוני בצק מאודים במילוי פרגית (68 שקלים) ועד פאד קפאו (93 שקלים) וחזה עוף בפאנקו (75 שקלים). המנות גדולות מהממוצע ומומלץ לחלוק ולחסוך עוד.
ראשון-חמישי 18:00-10:30 | משה בקר 15 ראשון לציון
קוזינה ורדה
מסעדה-בר שעטופה בצמחייה ירוקה וכוללת גם הפתעה מרעננת בחצר האחורית: משתלה. הדיל כאן הוא 25 אחוז הנחה על כל התפריט – אוכל ושתייה. תמצאו בתפריט כריך דייגים תאילנדי עם דג וצ'יפס קייל (59 שקלים), סמאש בורגר עם גבינה (72 שקלים) ופיש אנד צ'יפס (75 שקלים).
ראשון-חמישי 19:30-17:30 | דיזנגוף 143 תל אביב
מרים
המסעדה הכשרה החדשה של חיים כהן נפתחה לאחרונה גם לצוהריים. הדיל כאן מאפשר לאכול את האוכל של השף במחיר קבוע וידוע מראש: תמורת 190 שקלים לסועד תקבלו מנה ראשונה ומנה עיקרית (כל השאר – שתייה וקינוח - בתשלום נוסף). בין הראשונות יש לבחירה סלט חסה, טרטר אינטיאס, שישברק או סיגר לוקוס. בעיקריות – מרק דגים עם טורטליני, ספגטיני פארידה עם אפונה או קציצות לוקוס בנזיד עדשים כתומות.
ראשון-חמישי 15:00-12:00 | בן גוריון 1 (מגדל לייף A) בני ברק
מלגו ומלבר
השבוע, לראשונה מאז הקורונה, נפתחת מחדש מסעדת השף מלגו ומלבר לארוחות צהריים. אחרי כמעט ארבע שנים של שקט בין 16:00-14:00, השף והבעלים של המסעדה, מוטי טיטמן, מתחיל להגיש אוכל גם בשעות היום. בצהריים החדשים כאן מציעים 20 אחוז הנחה על כל תפריט השתייה – קוקטיילים, מבעבעים ויין. בין המשקאות המעניינים במיוחד תמצאו קוקטייל פלפל שחור, ויסקי עם עלי תאנה וטקילה עם היביסקוס. בתפריט האוכל יש סלט עלים (52 שקלים), שניצל דג עם פירה (95 שקלים), פסטה עגבניות (88 שקלים), נקניקייה עם פירה (98 שקלים) ועוד. לא זול אבל הכי ווליו פור מאני לארוחת שף.
שלישי-חמישי 15:30-12:00 | רוטשילד 142 (פינת מרמורק) תל אביב
יוליה
אין האפי האוור שמח יותר מכזה שעושים אותו עם הפנים לים: השף איתי גלילי (לשעבר סו שף בג'ורג' וג'ון) מציע שעה שמחה, משתלמת וטעימה במיוחד – 20 אחוז הנחה על כל התפריט. אפשר גם להגיע רק לכוס יין ומנת פסטה בשקיעה (אל תפספסו את הטורטליני פירות ים המושלם, 92 שקלים לפני הנחה) או להתפרע עם ארוחה רצינית יותר של השף הכישרוני שתפס לאחרונה את הפיקוד על המטבח של יוליה.
ראשון-חמישי 19:00-16:00 | יורדי הסירה 1, תל אביב
פלאזה קפה
במקום המגניב בכיכר דיזנגוף מציעים דיל לא רגיל: 50 אחוז הנחה על הדרינקים ו-20 אחוז הנחה על האוכל בשעות אחר הצוהריים והערב המוקדמות. יש שם מבחר קוקטיילים שווים ותפריט עם מנות כמו סשימי סלמון, פסטה פטריות וסלמון בתנור.
ראשון-חמישי 19:30-17:00 | דיזנגוף 3 (כיכר דיזנגוף) תל אביב
פיש רויאל
במסעדת הדגים הוותיקה הזאת (במיקומה החדש, יחסית) פורמט הצהריים מוכר ואף חביב: במחיר המנה העיקרית מקבלים ראשונה וסלסלת לחם, כך שאם הגעתם בזוג, אפשר להתפנק ככה על שתי ראשונות ושתי עיקריות. השף חי-גיל מונטיסינוס מציע ראשונות לבחירה – איקרה, קרם חצילים, סלט עלים, סלט עגבניות או מרק, ואחר כך שלל עיקריות – משניצל דג עם פירה ועד המבורגר (88 שקלים), רביולי גבינות עם אספרגוס ותרד (96 שקלים) וסלמון בקרמל וסויה (128 שקלים). למי שרעב במיוחד יש גם סושי, ועל הקינוחים תשלמו בנפרד.
ראשון-חמישי 17:00-12:00 | פאול גרונינגר 4 ראשון לציון
לולה מרטין
כאן מציעים בנוסף ל-10 אחוזים הנחה על התפריט של הערב וגם סלסלת לחמים עם חמישה מטבלים. בין המנות: איקרה (36 שקלים), קרפצ'יו חצי (37 שקלים), סביצ'ה (69 שקלים), קלמארי על הפלנצ'ה (69 שקלים), פילה סלמון עם פירה (98 שקלים), שרימפס בשום וחמאה (98 שקלים) וגם היצע מכובד של רולים סושי. ההנחה היא גם על קוקטיילים, בירות ויין.
ראשון-חמישי 17:00-12:00 | אבא אבן 10 הרצליה פיתוח
אסיאן קלאב
בתאילנדית החדשה של השף מידד סטביסקי מציעים הנחה של 15 אחוז על כל התפריט. תמצאו שם מנות כמו אצת ים פריכה עם טרטר טונה ברוטב פונזו (26 שקלים); באן מאודה וצרוב במילוי בקר מפורק ומיונז יפני (3 יח' 48 שקלים); נתחי דג לבן עם שעועית ירוקה וחציל תאילנדי מוגש לצד אורז מאודה (86 שקלים).
ראשון-חמישי 12:00-19:00 | האופה 1 קדימה צורן
הדרומית
במסעדת הבשר הזאת תמצאו את אחד הדילים הכי שווים: ארוחה בת 16 מנות הכוללת סלטים ומנה עיקרית ב-89 שקלים. הארוחה כולל מבחר סלטי פתיחת שולחן, צ'יפס, פיתות ומנה של שיפוד בשר.
ראשון-חמישי 16:00-12:00 | צבי טאוב 1 (ישפרו סנטר) באר שבע
פטרה
במסעדה הגיאורגית בחוף הקשתות באשדוד מציעים בצהריים דיל כמו של פעם – 119 שקלים וזהו לתפריט הכולל: מרק (פטריות, בורשט, בצל), מנת פתיחה לבחירה (איקרה, קרפצ'יו, חומוס, פטה כבד, סלט), מנת ביניים של חינקלי ומנה עיקרית (כבד, קבב, פרגית, שווארמה, המבורגר, סלמון). מה שטוב בארוחות מהסוג הזה הוא שאין הפתעות – אתם יודעים מראש כמה תשלמו.
ראשון-חמישי 17:00-11:00 | מפקורה 1 אשדוד
בנחלה
אחרי השנה הסוערת חזרה המסעדה לפעול והיא פתוחה גם בצהריים ומציעה מנה ראשונה או קינוח במחיר המנה העיקרית. בראשונות יש מנות כמו פוקאצ'ה עם קציפת חמאת תאנים, חציל קלוי, רוסטביף מהמעשנה או סביצ'ה עם קרם פרש. לעיקריות יש בין היתר סטייק אנטרקוט (145 שקלים), סטייק סינטה (125 שקלים), פרגית עם אורז (88 שקלים), רביולי פטריות (88 שקלים), ניוקי ערמונים טבעוני (78 שקלים) והמבורגר עם צ'יפס (79 שקלים).
ראשון-חמישי 16:00-12:00 | יצחק שדה 17, נהריה
צ'אטוצ'ק
המסעדה התאילנדית המדוברת מציעה הנחה של 10 אחוזים על התפריט בצהריים. בתפריט: סלט פפאיה (58 שקלים), סלט פפאיה עם סלמון נא (63 שקלים), גיוזה עוף (57 שקלים), מסאמן קארי (89 שקלים), שיפוד פרגית (53 שקלים), אגרול (49 שקלים) ועוד. בגזרת האלכוהול יש גם קוקטיילים בוייב תאילנדי.
ראשון-חמישי 17:00-12:00 | המלאכה 4 נתניה