סלק ממולא, רפי כהן
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים:
10
יח'
סלקים אדומים בגודל בינוני קלופים (עם התפרחת)
לנוזל הבישול:
1
ליטר
מיץ רימונים
2
יח'
ענפי טימין
1
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כף
מלח
1
כף
סוכר
1/2
כוס
שמן זית
למלית:
2
כוסות
אורז בסמטי או עגול, מושרה במים למשך 20 דקות ומסונן
150
גרם
בשר טחון (כבש, טלה או בקר)
1/2
כוס
עלי נענע קצוצים
1
כוס
בצל קצוץ
2
יח'
שיני שום קצוצות
1
כף
נענע יבשה
1
כוס
עגבניות קצוצות
1/2
כוס
שמן זית
1/2
כף
פלפל שחור גרוס
1
כף
מלח (או לפי הטעם)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים בצד.
  2. חותכים בעזרת סכין את החלק העליון של הסלק, כך שהגבעול מחובר עדיין לראש הסלק ומיישרים את החלק התחתון (כך שהסלק יוכל לעמוד ישר בסיר).
  3. מרוקנים בעזרת כף פריזיאן או כפית את פנים הסלק כך שיישארו דפנות דקיקות (שומרים את התוכן לבישול בהמשך).
  4. ממלאים בעזרת כף מתערובת המילוי כשלושת רבעי גובה ומכסים בחזרה עם החלק העליון של הגבעול ודוחפים פנימה.
  5. מסדרים את הסלקים בשכבה אחת. מצופפים אותם בסיר נמוך.
  6. מביאים לרתיחה את נוזל הבישול ויוצקים על הסלקים בסיר.
  7. מביאים לרתיחה קלה, ובעזרת כף יוצקים מנוזלי הבישול על גבי כל סלק בכדי שהנוזלים יחדרו פנימה (חוזרים על הפעולה 3 פעמים במהלך הבישול). מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה.
  8. כעבור שעה מסירים את המכסה וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך.
  • מיץ רימונים אפשר לסחוט לבד, או לקנות בשוק או בסופר (שימו לב - מדובר על מיץ בלבד, ללא תוספת סוכר). אפשר גם לקבל על ידי ערבוב של רכז רימונים עם מים ביחס של 1/2 כוס רכז על כל ליטר מים.