אורז עם ירקות כתומים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
אורז עם ירקות כתומים
(צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כוסות
אורז הימשאלי או בסמטי שטוף, מושרה ומסונן
1
ק"ג
ירקות כתומים קלופים, נקיים מגרעינים וחתוכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
1/3
כוס
שמן זית
6
גבעולי תימין
1
ענף מרווה
מלח
5
שיני שום בקליפתן
15-10
חוטי זעפרן או כפית כורכום
3
כפות שמן
1/2
בצל קצוץ דק
2.5
כוסות ציר עוף או מים בטמפ' החדר
להגשה:
2
כפות
גרעיני דלעת קלויים קלות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את הירקות הכתומים עם שמן, 3 גבעולי תימין, מרווה ומלח בקערה. משטחים בתבנית.
3. צולים 40-30 דקות לריכוך והזהבה. 10 דקות לפני תום הצלייה מוסיפים לתבנית שיני שום וצולים גם אותן. בתום הצלייה מסלקים את עשבי התיבול.
4. בינתיים משרים זעפרן ב-1/2 כוס מים.
5. מאדים בצל בסיר עם שמן ויתר גבעולי התימין (מפורקים לעלים) 3 דקות עד שקיפות. מוסיפים אורז ומערבבים כך שייעטף בשמן.
6. מוסיפים לאורז את הזעפרן עם מי ההשריה (או כורכום), ציר או מים ו-¼1 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מוודאים שהמים מספיק מלוחים. מבשלים את האורז ללא כיסוי על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את הלהבה, מוסיפים חצי מהירקות הצלויים ומערבבים קלות במהירות (כדי שהחום והאדים לא יברחו). מכסים את הסיר במגבת ובמכסה תואם וממתינים 20 דקות לפחות.
להגשה:
7. מחממים את הירקות הכתומים הצלויים שנותרו. מעבירים את האורז לכלי הגשה, מפזרים מעל ירקות כתומים וגרעיני דלעת ומגישים חם.

המתכון מתוך "השולחן". למתכונים נוספים לארוחה מפסקת