כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
( )
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לתערובת המרציפן:
300
גרם
300 גר' קמח (2 כוסות+2 כפות)
100
גרם
אבקת סוכר (1/2 כוס)
200
גרם
חמאה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1
יח'
ביצה
לבצק פריך:
300
גרם
מרציפן
120
גרם
סוכר
1
יח'
חלבון
צנצנת קונפיטורה (תות/משמש/פירות יער/תפוז/תאנים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק הפריך - במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים ביצה, ומערבבים עד שהיא נבלעת. מוסיפים את הקמח בשתי מנות, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק רך ואחיד. מקפידים לא ללוש יותר מדי. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים (עדיף לילה לפני).
  2. מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, ומניחים בצורה מרווחת בתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-9 דקות, עד לקבלת גוון בהיר.
  3. מכינים את תערובת המרציפן - מניחים בתוך קערת נירוסטה חלבונים וסוכר ומערבבים. מניחים מעל סיר מים חמים (בן מארי), ומערבבים עד שהסוכר נמס ואין גושים. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים מרציפן. מוסיפים את תערובת החלבון בהדרגה. עוצרים את המיקסר, מגרדים את הדפנות, וממשיכים לערבב למסה חלקה ללא גושים.
  4. ממלאים שק זילוף עם צנתר משונן 6 במסת המרציפן, ומזלפים בצורה עדינה מסביב לכל עוגייה. ממלאים כל עיגול בקונפיטורה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-8-10 דקות עד שהמרציפן משחים.