
אוכל
(צילום: טליה הדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק
:
בצק:
2
כוסות
קמח כוסמין מלא
300 גרם
1
כפית
מלח
1
כפית גדושה
אבקת אפייה
1
כפית גדושה
אבקת סודה לשתייה
1/2
כפית
דבש
1
עגבניה
גדולה מגוררת (ללא הקליפה)
3
ביצים
גודל L
3
כפות
שמן זית
1
כוסות
מים
240 מ"ל
תיבול:
2
כפות גדושות
ממרח עגבניות מיובשות
4-5
עגבניות מיובשות
בשמן קצוצות
חופן
עלי בזיליקום
קצוצים דק
1
כף
זרעי פשתן
1/2
כוס
גרעיני חמנייה
1/2
כוס
גרעיני דלעת
אפשרות:1/2 כפית בזיליקום יבש, 1/2 כפית אורגנו יבש, 1 כף זרעי צ'יה
:רשימת קניות עבור המתכון
רק עם מזלג וקערה: לחם כוסמין ועגבניות ללא שמרים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sylrwf1k2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (רצוי לא להשתמש בתבנית חד-פעמית).
- מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם, תוך ערבוב במזלג. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה יחסית מוסיפים את מרכיבי התיבול (שומרים בצד מעט מהגרעינים והזרעים) ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- משמנים את נייר האפייה שבתבנית במעט שמן זית ומפזרים חלק מהגרעינים והזרעים ששמרנו בצד ומעט מלח גס. יוצקים את העיסה, מיישרים ומפזרים עוד זרעים, גרעינים ומלח גס.
- אופים במרכז התנור כ-40 דקות, עד שלחם הכוסמין מקבל קרום שחום וקשה וקיסם הננעץ במרכזו יוצא עם פירורים. מצננים לחלוטין לפני שמגישים.
עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"





