בעשרת הימים הקרובים יתמלאו השבילים והמדשאות באזור שרונה בתל אביב בעשרות אלפי אנשים שיגיעו לשם לרגל יריד הספרים המסורתי של שבוע הספר העברי. אבל קניות בכלל - ובטח גם כאלה של ספרים - חשוב לעשות על בטן מלאה, אחרי ששבעתם ונשנשתם ואולי אפילו התפרעתם עם כוס יין. אז איפה אפשר לאכול באזור שרונה וכמה זה יעלה לכם? כל הפרטים.

בטשון

המקום הזה הוא אחד מהסודות הכי שמורים בתל אביב. מדובר בחנות דגים לא גדולה במיוחד שיש בה גם מסעדונת - או יותר נכון בר קטן שמאחוריו מטבח קטן, ושם יכינו לכם מכל טוב הים והוויטרינה. המחירים במקום מצחיקים וזה גם מה שהופך את המסעדה הזאת לכל כך פופולרית: 58-62 שקל לרוב המנות שבתפריט. המקום נסגר כל ערב בסביבות 19:00 (יום ראשון סגור), אז אם החלטתם להגיע לכאן כדאי שתעשו את זה לפני השיטוט בין דוכני שבוע הספר.
קרליבך 29 תל אביב, 077-5575315

דון ג'וזפה

חנות יין משגעת עם מותגי יין מכל העולם, שנפתחה ברחוב הארבעה ממש בשבועות האחרונים. בחנות יש שני מקררים שמהם אפשר לשלוף קצת נשנושים קלים וגבינות שוות, שאותם אפשר לקחת ולזלול בכיכר גבעון, או על כל פיסת דשא שתמצאו.
6 צפייה בגלריה
(צילום: גיל אבירם)
6 צפייה בגלריה
  כוס יין ב-15 שקל, דון ג'וזפה
  כוס יין ב-15 שקל, דון ג'וזפה
כוס יין ב-15 שקל, דון ג'וזפה
(צילום: גיל אבירם)
אנחנו ממליצים להגיע בראש פתוח ולטעום כמה שיותר יינות מעניינים במחירים מצחיקים, שנמכרים שם בכוסות - ממחיר של 15 שקלים ועד 30 שקלים לכוס.
הארבעה 16 תל אביב, 051-2288416

פופ אנד פופ בייקרי

בייקרי מפואר ויוקרתי שנראה כמו חנות תכשיטים, הממוקם בקומת הקרקע של הבניין החדש של חג'ג בארבעה. באותו בניין נמצאת בקומה ה-14 המסעדה היוקרתית של שחף שבתאי, העונה לאותו השם. הבייקרי מציע מאפים מלוחים שווים מאוד וגם כריכים, לצד קרואסונים יפים וצבעוניים בסגנון צרפתי, עשויים קום איל פו - בפרשנות אישית של עופר בן נתן, הקונדיטור שמוביל את הבייקרי המפתיע הזה.
6 צפייה בגלריה
פופ אנד פופ בייקרי
פופ אנד פופ בייקרי
פופ אנד פופ בייקרי: כמו בחנות תכשיטים
(צילום: יונתן בן חיים)
המקום נסגר בשעות הערב המוקדמות כך שמומלץ לקפוץ לשם לפני השופינג של הספרים. המחירים לא זולים (כיאה למקום מושקע כזה), אבל החוויה המוקפדת שווה את ההוצאה - ואת הקלוריות.
בלובי מגדלי הארבעה, הארבעה 28, תל אביב

אולימפוס

מסעדה יוונית משפחתית ותיקה מאוד וחביבת השפים והמבקרים. במקום מגישים אוכל יווני בלקני אותנטי, באווירה של מסעדת פועלים. המחירים במקום דווקא ממש לא אופיינים לז'אנר מסעדות הפועלים והם גבוהים מהמצופה, אבל זה כל כך טעים שזה שווה כל שקל.
6 צפייה בגלריה
אולימפוס: מחירים גבוהים מהמצופה
אולימפוס: מחירים גבוהים מהמצופה
אולימפוס: מחירים גבוהים מהמצופה
(צילום: רפי אהרונוביץ')
בין המנות שתמצאו שם יש מוסקה ("וואוו, לטעום ולהתעלף", כך בתפריט), ממולאים, פשטידות, עלי גפן, תבשיל במיה ועוד.
קרליבך 7 תל אביב, 03-5621658

שרונה מרקט

האופציות לארוחה קלילה, מהירה וזולה מחכה לכם בשוק: בין כל הדוכנים והמסעדות שנמצאות שם, אנחנו מציעים לבדוק את מיאזקי החדשה של השף יובל בן נריה (טאיזו); את ג'יג'י קובה - מיזם הכריכים החדש של אסף גרניט שנולד בקורונה; קוקטייל או כוס יין בבר החדש מידל; וגם את המבצעים לרגל שבוע הספר שמחכים ברוטיסרי - דוכן עוף בגריל משגע. כאן תוכלו לנשנש קרוב להתרחשות שבוע הספר, וגם לצאת בזול (תלוי כמה ספרים תקנו).
שרונה מרקט

מאקוטו

המסעדה החדשה של אביב משה, השוכנת סמוך למסעדת מסה, המסעדה הקודמת של השף. התפריט החדש הוא בהגדרה פיוז'ן אסייתי, כולל מבחר נאה של מנות סושי. כדאי להזמין מקום על הבר, ושם לנשנש רול מעניין לצד קוקטייל, בזמן שאתם עושים הפסקה מכל הספרים שמסביב.
6 צפייה בגלריה
שפים שמתארחים אצלך שפים - אביב משה
שפים שמתארחים אצלך שפים - אביב משה
אביב משה: מאקוטו החדשה
(צילום: יח"צ)
המחיר מתכתב עם מנעד המחירים במסעדות שף, אבל אם באתם רק לקטנה לפני שהמוזיקה עולה והחושך יורד, אז תוכלו לצאת משם במחיר הוגן.
הארבעה 21 תל אביב, 03-9191555

קלארו

המסעדה המפוארת של השף רן שמואלי. לכאן לא מגיעים בשביל נשנוש על הדרך אלא לארוחה מלאה מוקפדת שאליה תצטרכו להזמין מקום מראש בשביל להיות בטוחים שאתם לא נשארים רעבים.
6 צפייה בגלריה
קלארו
קלארו
צלחת ירקות שורש בקלארו
(צילום: אפיק גבאי)
למי שבכל זאת לא בונה על ארוחה רצינית, אנחנו ממליצים לנצל את שעות אחר הצהריים המאוחרות ולשבת על הבר הנעים עם כוס יין ומנה קלילה, ומשם להמשיך את השוטטות בין הדוכנים. המחיר: כיאה למסעדת שף מומלצת.
דוד אלעזר 30 פינת הארבעה 23 תל אביב, 03-6017777

לחמים

הסניף הראשון והוותיק של רשת לחמים שנפתח לפני 17 שנה ברחוב החשמונאים, הסמוך למתחם שרונה. המקום מציע שני אזורי ישיבה - בחזית על הרחוב, ובעורף - בכניסה הפונה לכיכר גבעון (זו הכניסה הקרובה יותר למתחם שבוע הספר). בתפריט תמצאו את הפחמימות המשובחות של האופה אורי שפט, וזה המקום גם אם רק בא לכם נשנוש קטן, מהיר ומשביע על הדרך וכוס קפה.
החשמונאים 103, 03-5618111