(צילום: ירון ברנר)
אולי זה בשל התמחור, ייתכן וזו העובדה שאחרי הכל מדובר בפאסט פוד ולא צריך להמתין זמן רב עד שמקבלים את המנה ואולי בכלל יש לזקוף את ההצלחה למיתוג שצועק כל כולו "אמריקה". כך או כך, ברור לכול כי ההמבורגר הוא הכוכב הבלתי מעורער של האוכל המהיר בארץ. בשנים האחרונות, הצליחה הקציצה הפופולרית לחדור גם למטבחים של שפים מהשורה הראשונה, ואלה אורזים אותו בתוך לחמנייה עליה מוטבעת חתימתם האישית; חיים כהן, שגב משה ומושיק רוט, הם רק חלק מהשפים הישראליים שהבינו כי מדובר כאן במוצר מנצח.
המבורגר שףהמבורגר שף
מה קורה שם בפנים? ההמבורגר של שגב משה
(צילום: אנטולי מיכאלו)
לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי שיתקיים מחר (28 במאי), יצאנו לבדוק אילו המבורגריות שף פועלות כיום בארץ, ומה הן מציעות. הרשימה המלאה לפניכם.

Fat Cow

"פאט קאו" היא המבורגריה שהקים השף טום אביב (הבעלים של מסעדת "קוקו במבינו" וזוכה הריאליטי "מאסטר שף") יחד עם הקצב שגיא טריגר ("טריגר בוצ'ר אנד בר שרונה") וצמד המסעדנים - אורי רז ואיתי ביטון. את התפריט במקום הרכיבו אביב וטריגר, והוא כולל מבחר מנות המבורגר לצד תוספות של סלט קולסלאו סגול וצ'יפס בתערובת תבלינים פיקנטית.
יום הולדת שני גולדשטייןיום הולדת שני גולדשטיין
יום הולדת שני גולדשטיין
(צילום: אמיר מאירי)

הקציצות עשויות מבשר שמקורו בנברסקה שבארצות הברית, והסוד כאן הוא קצוות אנטרקוט שעברו יישון ונטחנות לעיסת הבשר. תהליך הפיתוח של המתכון הייחודי הזה ארך זמן רב, במהלכו נסעו השותפים למסע קולינרי בלונדון לצורך קבלת השראה וניסיון.
בתפריט של "פאט קאו", ישנן מנות כמו Basic burger שמחירה 49 שקלים, Heeseburger שמוגש בתוך לחמנייה עם איולי וגבינה (54 שקלים), קציצה מפורקת עם פונדו גבינות אלכוהולי (56 שקלים) ו"סקסי צ'יק" - המבורגר שעשוי מפרגית קצוצה ומוגש עם סלט קולסלאו סגול ושבבי בצל מטוגן.
ומה לגבי המחיר? ארוחת המבורגר תעלה לכם כאן 69 שקלים, ועל ארוחת צ'יסבורגר תשלמו 74 שקלים.
דיזינגוף 265 תל אביב, 03-9932591, לא כשר

Burger Room JLM

אחת ההמבורגריות הלא כשרות המגניבות בירושלים. היא הוקמה על ידי השף ניר לוי ממסעדת "טלביה" (מקבוצת "מחניודה") באזור הסטודנטיאלי של העיר, ובחלל הקטן והמטריף שלה עם התקרה האקוסטית (כדי שלא להפריע לשכנים בשעות הקטנות של הלילה) יש גם חדר פלייסטיישן.
ההמבורגר כאן הוא הטוב ביותר שאפשר למצוא כיום ברחבי הבירה; הקציצה מגיעה במשקל של 120 גרם בלבד (וישנה גם אפשרות להוסיף קציצה נוספת תמורת 14 שקלים). אבל רגע לפני שאתם מרימים את הגבה בהשתאות ואולי גם בזלזול קל, נספר לכם שהיתרון הברור ביותר שיש לקציצה במשקל כזה הוא, העובדה שתוכלו לסיים אותה בשלושה ביסים בלבד, ומבלי שכל שאר מרכיבי המנה ייזלו לכם על החולצה.
המבורגרים בירושליםהמבורגרים בירושלים
(צילום: לין לוי)
אז מה בתפריט? המבורגר בקר עם גבינת צ'דר (38 שקלים), המבורגר עם מרגז וכבש בתוספת צזיקי, מיונז ולימון כבוש (44 שקלים) והמבורגר בקר עם תבשיל מעושן של בריסקט פולד ביף ברביקיו (46 שקלים). מדי יום, מוצע במקום גם ספיישל מתחלף ולא שגרתי בעליל כמו, למשל, המבורגר מבשר לובסטר המוגשת בלחמנייה עם רוטב הולנדייז, בצל ירוק, שומן אווז, גבינת ברי וריבת תאנים.
כל הקציצות מוגשות כאן בתוך לחמנייה רכה במיוחד, כזו שמצליחה לעקוף במרקם המושלם שלה גם את מאפה הבריוש (מסתבר שיש דבר כזה), לצד מיקס צ'יפס בטטה וצ'יפס דק ומתובל בתערובת של שום, גרידת לימון ועשבי תיבול. מבחר הרטבים שינחתו על השולחן יחד עם ההמבורגר כולל חרדל תפוחים, מיונז כוסברה, ברביקיו מעושן, קרם לימון כבוש ורוטב קיסר. את כל הטוב הזה, מומלץ לאכול לצד אחד או יותר מההקוקטיילים שמכינים במקום, אותם אפשר לקחת לבד מהמקרר.
המבורגרים בירושליםהמבורגרים בירושלים
(צילום: לין לוי)
ועוד משהו: תוך כדי זלילת ההמבורגר, שווה להרים את הראש ולהציץ באוסף האומנותי המעטר את קירות החלל, שיצרו בוגרי מכללת בצלאל הירושלמית.
עזה 18 ירושלים, 02-5408484‏, לא כשר

The Little Burger Shop - TLBS

את ההמבורגרייה הזו, הממוקמת בעורק הראשי של רחוב דיזינגוף, הקימו השף און משען (הבעלים של Urbano) וחברי "הקבוצה" החולשים על מספר לא קטן של מקומות בילוי ברחבי תל אביב, ביניהם גם הרופטופ החדש והמדובר ברחוב לוינסקי. משען, בוגר בית הספר לבישול בצרפת - "קורדון בלו", עבד במשך שמונה שנים במסעדות ביפן, ואפילו הספיק לעשות סיבוב אצל הסטון בלומנטל האגדי, בארצות הברית. ההמבורגר שיצר עבור TLBS, הוא הדבר הכי קרוב לקובה ביף בורגר של מסעדת The fat duck (אותו הוא מתמחר במחיר השווה לעשירית מהסכום שגובה בלומנטל עבור ההמבורגר שלו).
(צילום: יח"צ)
מלבד ההמבורגר המדובר, התפריט במסעדת TLBS כולל גם המבורגר פטריות טבעוני ושתי גרסאות של המבורגר בשר, כל אחת מהן נחשבת ליצירה בפני עצמה; הקציצות עשויות מתערובת בשר מנתחים פחות שגרתיים בתעשייה. לאחר הצלייה שלהן, הן נארזות נארזת לתוך לחמנייה נטולת חמאה יחד עם מבחר תוספות שכולל אננס, פטריות ובצל, שום קונפי, בצל בטמפורה, אורוגולה ובלסמי, צ'דר, ריבת בצל, צ'ילי מסוכר, גבינת סנט מור, הבנרו, בייקון טלה וגבינת בושה.
וכמו בכל המבורגרייה רצינית, גם כאן תוכלו למצוא מבחר תוספות שכיף לנשנש לצד ההמבורגר, ביניהן: ממליגה, צ׳יפס בייקון טלה, צ׳יפס מאלט, צ׳יפס פרמזן ובזיליקום, סלט קולסלאו וואסאבי (כל התוספות נמכרות כאן במחיר של 14 שקלים). ההמבורגרים עצמם מגיעים במשקל של 200 גרם לקציצה, וללא תוספות ושתייה מחירם נע בין 53-44 שקלים. ארוחת המבורגר מלאה תעלה לכם כאן בין 69-60 שקלים.
דיזינגוף 125 תל אביב, 052-8746833‏, לא כשר (שימו לב: אין שעות פעילות סדירות)

מיאזאקי

המקום הבא, שהקים השף יובל בן נריה ("טאיזו", "יא פאן") אמנם התחיל את דרכו לא בתור המבורגרייה אלא בתור מסעדת "סטריט פוד", שבתפריט שלה כיכבו בעיקר שיפודי יקיטורי ומרקי ראמן, אבל עם הזמן הצטרפו לחבורה גם שלושה סוגי המבורגר יפניים.
המבורגר שףהמבורגר שף
(צילום: איליה מלניקוב)

המבורגר יפני הוא לא פחות מאשר קציצה מבשר רזה במשקל של 200 גרם, הנצלת על גריל יפני בשיטת צלייה שמעניקה לקציצה חריכה חזקה וארומה מעושנת אך עם זאת עדינה, מה שהופך את ההמבורגר לשונה מכל המבורגר אחר שטעמתם.
(צילום: ירון ברנר)
התפריט כאן מורכב ממנות כמו יאקיבורגר הקלאסי (52 שקלים), צ'יזבורגר שמגיע ללא לחמנייה אבל עם אטריות ראמן עבות וצ'דר אמריקאית וספייסימיסו בורגר - גם הוא מוגש עם אטריות ראמן במקום לחמנייה ובתוספת רוטב מיסו חריף וביצה רכה (58 שקלים).
ראול ולנברג 20 שוק צפון תל אביב, 03-8009999, לא כשר


פילדלפיה

מסעדת ה"סטריט פוד" הוותיקה של השף חיים כהן, השוכנת בצמוד למסעדת "דיקסי", גם היא בבעלות כהן וגם היא מגישה המבורגרים בתפריט. פילדלפיה מונה כיום שני סניפים (בתל אביב וברמת השרון) המציעים כריכי בשר והמבורגרים.
בין הכריכים, יש בתפריט גם מנת "פילי בורגר" עם גבינה סקנדינבית אותה אפשר לקבל שם בשני גדלים: מנה אחת במשקל של 250 גרם (66 שקלים עבור ארוחה), ומנה אחרת, לרעבים קצת פחות, במשקל של 180 גרם (56 שקלים עבור ארוחה).
(צילום: ירון ברנר)

  • יגאל אלון 120 תל אביב
  • משה סנה 199 צומת הכפר הירוק רמת השרון

Susu & Sons

רשת ההמבורגריות שנמצאת בבעלות מספר שותפים, ביניהם גם השף עומר מילר, פרצה לחיינו עם הסניף הראשון שהחל לפעול בפינת הרחובות רוטשילד והרצל בתל אביב. בתחילת הדרך, מילר, בכבודו ובעצמו, עמד בבתוך הבוטק'ה והכין את הקציצות, כשמולו משתרך תור ארוך של מעריצים רעבים.
בהמשך, נפתח סניף נוסף וענק למדי במיקום מרכזי אפילו יותר (דיזינגוף פינת בן גוריון) וסניף נוסף הגיע גם ליפו, לגבעתיים ולרחוב החשמונאים בתל אביב. כיום, מונה הרשת 11 סניפים הפרוסים באזור המרכז.
טעימות המבורגריםטעימות המבורגרים
(צילום: יהודה נהר)

ומה בתפריט? צ'יזבורגר קלאסי יחיד במשקל של 120 גרם (34 שקלים), צ'יזבורגר כפול (46 שקלים) וגם אחד שמכונה ה"מפלצת" (56 שקלים). יש שם גם ספיישלים וגם מנת "סוסו מעורב" המורכבת מ-80% בשר בקר ועוד 20% תוספת מעורבת לבחירתכם. אגב, הלחמנייה שלתוכה נארזת הקציצה היא שילוב שבין לחמניית המבורגר קלאסית לבין פרעצל, והיא שווה לא פחות מההמבורגר עצמו.
בגזרת התוספות, מלבד ההיצע הרגיל של צ'יפס וטבעות בצל, מציעים ב"סוסו" גם כדורי מק אנד צ'יז מטוגנים (22 שקלים) וכדורי פירה ברוטב צ'דר (16 שקלים). ואם מתחשק לכם גם לגוון בתחום של מה שמתווסף מעל ההמבורגר, תוכלו לעשות זאת עם תוספות כמו "מק אנד צ'יז", סלט ביצים, קממבר אגוזים, דבש ועוד.

שגב קראנץ' בורגר

השף שגב משה לא נותר מאחור, והצטרף לחגיגת המבורגריות השף שנפתחו במחוזותינו בשנים האחרונות כמו פטריות אחרי הגשם, עם המבורגרייה שמגישה המבורגר קצת אחר ממה שאנחנו מכירים. למה הכוונה? ההמבורגר של שגב מורכב מתערובת בשר ומקלות אורז מסולסלות ופריכות, המעניקים לקציצה מרקם קראנצ'י מיוחד.

(צילום: אנטולי מיכאלו)

הסניף הראשון של הרשת נפתח במתחם ה"סינמה סיטי" בראשון-לציון בשנת 2017, וכבר בתחילת 2019 הצטרף אליו הסניף השני - הפעם בבאר שבע. ובדומה להמבורגריות שף אחרות, גם במקרה הזה עבודת הפיתוח של ההמבורגר ארכה במשך שנה שלמה, כשאת ההשראה למתכון שאב שגב מרשתות אמריקאיות כמו Shake Shack ,In-N-Out ו-Five Guys.
מקומות חדשים בארץמקומות חדשים בארץ
(צילום: אנטולי מיכאלו)

ומה בתפריט? ארוחת קראנץ' בורגר שכוללת המבורגר במשקל של 200 גרם, צ'יפס ושתייה, תעלה לכם כאן 49 שקלים. מבחר התוספות שאפשר להוסיף לקציצה כולל חציל וטחינה, תירס מעושן וכוסברה, גואקמולי וחלפיניו חריף, כתף בקר וטבעות בצל צלויות, ממרח פטריות כמהין, נקניקיות צ'וריסו חריפות ואפילו שניצל פריך.

Black

רשת "בלאק", שהוקמה על ידי השף צחי בוקששתר ואיש העסקים איציק אדרי ב-2004, הייתה הסנונית הראשונה של המבורגריות השף בארץ. הסניף הראשון נפתח בעיר רחובות, וכיום מונה רשת 15 סניפים בפריסה ארצית, חלקם כשרים וחלקם לא.
ומה אוכלים שם? התפריט במקום מורכב ממנות ראשונות, סלטים, כריכים ומנות עיקריות. מבחר ההמבורגרים שם מתחלק לקטגוריה של המבורגרים רגילים - ביניהם ואגיו בורגר (67 שקלים) ופיקנייה בורגר (65 שקלים), קטגוריה נוספת היא קטגוריית המיני בורגרים ומולם המבורגרים מוגזמים כמו t-rex במשקל של 450 גרם המוגש עם תוספות של חזה אווז, ביצת עין וחלת בצל (99 שקלים).
(צילום: יח"צ)
עבור האמיצים יותר, מומלץ להציץ בקטגוריה הנקראת - "ממש מוגזמים", הכוללת מגוון המבורגרים מושחתים, ביניהם מגדל של שלושה המבורגרים במשקל של 220 גרם לקציצה בתוספת של לא פחות משלוש גבינות גאודה נמסות (אחת על כל קציצה), בצל מקורמל, חמאת בוטנים, אווז מעושן, קצת חסה והמון צ'יפס תפוחי אדמה וצ'יפס בטטה בצד (139 שקלים). את כל הטוב הזה תוכלו לקבל בסניפי הרשת גם כחלק מעסקיות הצהריים וגם בעסקיות הלילה.

eight

באוקטובר 2016, הצטרף השף-סלב מושיק רוט לרשת מזון מהיר פורצת דרך שהקים היזם ניר עמר, המציעה תפריט שלם של מנות המבורגר בשמונה שקלים בלבד. הקונספט העומד מאחורי הרשת - המונה כיום 22 סניפים בפריסה ארצית, אחד מהם גם בבאקה אל גרביה - אמור להבטיח לנו מוצר איכותי במחיר זול.
(צילום: יח"צ)

ברשותכם, בואו לא נעסוק כאן בשאלת טיב המנה ואיכותה, אלא רק נציין כי התפריט מציע המבורגר בקר, המבורגר טלה והמבורגר מרגז, ויש גם מנת "ביג מושיק" - המבורגר במשקל של 200 גרם. כל ההמבורגרים מוגשים בתוספת צ'יפס, טבעות בצל או סלט.


פרסום ראשוני: 14:56 , 27.05.19