
Tipsy Tuna, תל אביב
Tipsy Tuna הוא בר-מסעדה חדש בלב נחלת בנימין בתל אביב, המציע מגוון רחב של מנות מהים ממטבחים שונים בצורות הכנה שונות, כמו דגים נאים או גריל פחמים. לצידן התפריט כולל גם מנות בשר מעניינות כמו קובה משאוויה עם שקדי עגל וטטאקי סינטה עם איולי אנשובי.
נחלת בנימין 59, תל אביב
סאקא-בה, תל אביב
האחות של איזאקיה מנטנטן מגיעה לרחוב זבולון בשוק לוינסקי. זו מסעדה יפנית חדשה ואינטימית בעיצוב יפני פשוט עם מחירים נגישים של 70 שקלים ומטה למנה. השף היפני, Masaya, הוא יליד אוסקה. התפריט מורכב מ-25 מנות, בהן גיודון - רצועות בשר עם אורז וחלמון ביצה, וניקו סשימי, שהוא נתח בשר במרינדה יפנית מסורתית.
זבולון 8 תל אביב, על בסיס מקום פנוי
ORBY KIOSK, תל אביב
חבורת קפה ORBY משתלטת על הקיוסק הכי מיתולוגי ברוטשילד, במבנה ששימש כקיוסק הראשון של תל אביב לפני למעלה ממאה שנים. יש כאן חגיגה של ביסים יוצאי דופן, אסתטיקה וסטייל, לצד משקאות ייחודיים שמתאימים לארוחת בוקר ובראנץ' - לאורך כל שעות היום. בתפריט מככבת מנה של פנקייק טאקו או בננה ברד פודינג, כריכים פתוחים שגם מצטלמים טוב ומשקאות קפה יוצאי דופן כמו לאטה בטעם ג׳ינג׳ר או לבנדר ומיץ תפוזים סחוט בשוט אספרסו.
מפגש הרחובות רוטישילד והרצל
קוקו נקו, תל אביב
דודי אפריאט אמנם מתמחה במטבח האיטלקי והבעלים של מסעדת לה טיגרה, אבל בעשרים שנה האחרונות הוא עוסק גם ביבוא של מוצרי מזון יפניים. כשהחליט לפתוח מקום של ראמן אמיתי, כמו שאוכלים ביפן, הוא גייס את מיסאטו בכר, שנולדה וחיה ביפן עד שנישאה לישראלי ועלתה ארצה לפני 12 שנה. במקום, שעוצב בסגנון יפני מסורתי עם שרפרפי עץ וגלופות יפניות על הקירות, השניים מגישים תפריט מוקפד של שלושה סוגי ראמן מסורתיים מיפן (טופו, פרגית וחזיר, גיוזות מופלאות בעבודת יד;, סלט אטריות סובה וקינוחים יפניים טרנדיים. ההייפ של המקום גרם לתורים ארוכים אבל חובבי הראמן מרוצים: יש ראמן בישראל.
פלורנטין 5, תל אביב
ZO, תל אביב
מסעדה אסיאתית חדשה ויוקרתית ברחוב רוטשילד, שמאחוריה עומד יקי כביר (סרפינה, יאוזה) ודון טרן, ישראלי ממוצא וייאטנמי סיני והשותף המיתולוגי של אהרוני ממסעדותיו השונות, ביניהן יין ויאנג, פת קואה, טאי צ׳י ואחרות. טרן נכנס כאן למטבח כשף והוא יכין כאן ארוחות ערב בלבד ממנות מגוונות מתאילנד, וייטנאם ויפן. המסעדה עצומה ומעוצבת בהשקעה עם דרקון ענק במרכזה, המנות יפהפיות ויש גם יינות וקוקטיילים שהושקעו בהם מחשבה.
רוטשילד 11 תל אביב
דה פקטו, תל אביב
אחרי שקבוצת NOX פתחה בר קוקטיילים במלון פולי אורבן, בימים אלה היא משיקה שם גם מסעדה שמשלבת בין מנות שף לבילוי לילי הכולל די-ג'יי ודרינקים מעניינים. תפריט המסעדה, בהובלת שף חי צארום ובשיתוף פעולה עם כפיר ינין, שף הקבוצה, מפגיש את המטבח התימני עם המטבח הישראלי המודרני עם מנות כמו קובנה ומטבלים, מקלובה טלה, טרטר דג וקולורבי ועוד.
מלון פולי אורבן, נס ציונה 7, תל אביב
DROP קפה אירופה, תל אביב
המיקסולוג ייגור פראוזנקו חובר לאנשי קפה אירופה ומגיע לפופ-אפ בר של קוקטיילים מקוריים ויצירתיים. בשלושת החודשים הקרובים יוגש בקומה השנייה של קפה אירופה תפריט קוקטיילים המשלבים מרכיבים חדשניים וטכניקות מתקדמות לצד מנות ביס קטנות המשלימות את החוויה.
שדרות רוטשילד 9, תל אביב
דודו אוטמזגין, תל אביב
אוטמזגין פתח לאחרונה את סניף הבוטיק ה-19 שלו במרכז שוסטר בתל אביב, וההתרחבות היא לא רק גיאוגרפית - נוספו גם מוצרים חדשים לפטיסרי והמגוון עצום. היעדים הבאים שלו: ניו יורק ודובאי.
אבא אחימאיר 17, תל אביב
צ׳אקולי, תל אביב
המסעדה המדוברת של השנה, שנפתחה באחת הנקודות הכי אייקוניות בעיר - מתחם הדולפינריום, ועומדים מאחוריה שמות גדולים כמו גיא גמזו, איציק חנגל ומוש בודניק. עם נוף פנומנלי לים, מגישה כאן שף ירדן שי (קפה אירופה) דגים ופירות ים בהשראה ספרדית, בחלל מהמם המעוצב בסגנון סקנדינבי מודרני עם הרבה עץ ומרפסת עצומה באוויר הפתוח. זו מסעדה קלאסית עם ויטרינה של פירות ים טריים, מקררי יין ואויסטרים טריים במחיר חסר תחרות של 12 שקלים. בתפריט יש טאפאס של ברוסקטות וכריכים פתוחים, דגים נאים ונקניקים ספרדיים, ובהמשך מחבתות חרס של פירות ים, דגים שלמים צלויים בגריל ומיני קלאסיקות ספרדיות כמו פטאטאס ברוואס ותמנון.
הרברט סמואל 3, תל אביב
אומניה, תל אביב
הגרסה התל אביבית הקלילה של אומניה, מסעדת הבשר המפוארת מדיר אל אסד, שמאחוריה עומד המסעדן חמודי ברגות. כמו באומניה המקורית, גם כאן יש תפריט של סטייקים מהבשר של פאדי דבאח ועוד מגוון מנות בשר גליליות -קטאייף עגל, שישברק טלה קלאסי, קובה נייה טלה, קבב מפורק ועוד, לצד עלי גפן, סלט טאבולה, דגים נאים וקינוחים שיקחו אתכם צפונה.
הארבעה 20, כיכר גבעון תל אביב
טברנה דל מאר, תל אביב
טום אביב חוזר ממיאמי הישר לשוק הכרמל עם מסעדה חדשה כשרה באחת מסמטאות השוק, לא רחוק מהמקום בו פעלה קוקו במבינו שלו. הוא מגיש כאן בעיקר דגים וירקות באווירת שוק שמחה. יש צלחות קטנות עם דגים נאים, איקרה ומטבלים, וצלחות יותר גדולות עם שניצל סלמון, קבב דג, או מעורב דגים למשל.
הכרמל 11 תל אביב, כשר
WABI, תל אביב
הפאסט פוד היפני המדובר של דין שושני נפתח מחדש לאחרי שנסגר במפתיע והשאיר הרבה חובבי ראמן המומים. מוגש כאן בשירות עצמי תפריט יפני מצומצם עם מנות כמו ראמן מיקס שכולל ציר אווז, עוף ובקר, אטריות ראמן דקות ונתח פלאנק מיושן, נא ופרוס דק, או ראמן מיסו חריף על בסיס ציר עוף סמיך עם שיפוד בשר לבחירה, אטריות ראמן דקות, ביצה רכה ועוד. מכינים במקום הכול מאפס ויש הייפ - אז יש גם תור.
דה פיג'וטו 23 תל אביב, כשר
פסאדור, תל אביב
פסאדור היא מסעדת בשרים כשרה שפועלת על בסיס פיקס פרייס ומגישים בה נתחי בשר בשלוש טכניקות בישול עיקריות: גריל אמריקני, גריל ברזילאי מסתובב ומעשנה. הנתחים מוגשים בליווי תוספות, ויש למשל נתח פיקנייה ברזילאית הנצלה באיטיות בשיטה ברזילאית מסורתית על ספינר מעל גריל פחמים, נתח פילה מרלן שנצלה בשלמותו על אש גלויה ופחמים, או אסאדו מעושן עטוף בתערובת תבלינים ארומטיים ועוד. במקום מוצעת ארוחה בת עשר מנות במחיר של 280 שקלים לסועד (לא כולל קינוחים ושתייה).
יגאל אלון 94 תל אביב, כשר
קונתאי, יפו
לאחר הפוד טראק התאילנדי שלו במתחם DNA, פונה שף תומס זוהר למסעדה ראשונה שהוא מוביל עם הייעוץ של שף יוסי שטרית. המסעדה קטנה ומעט נחבאת בשכונת נגה, ומציעה חוויה תאילנדית מעט יוקרתית, עם מנות שיש בהן טוויסט מעניין, כמו סום טאם בכל מיני גרסאות הרפתקניות, דגים מטוגנים לצד רוטב עוקצני, או בשר שייטל מיובש ומטוגן עם זרעי כוסברה. במטבח הפתוח יש גריל, שממנו יוצאים כמה שיפודים לצד מנות קארי ואפילו אויסטרים.
ניצנה 20, יפו
מבשלת בירבזאר, כפר דניאל
מבשלת בירבזאר בכפר דניאל פתחה לאחרונה בר חדש שיציע 12 ברזי בירה והצצה לתוך חלל התסיסה והייצור של המפעל. בכל יום בשבוע תחכה למבקרים בבר חוויה אחרת: בימי ראשון יתקיימו סדנאות בירה, השקות של בירות חדשות, כיתות אומן וערבי פיצה עם רוני מפיצה רומא בשוהם. בימי חמישי שף אבירם מינצמן יגיע עם פודטראק המעושנים שלו, ובימי שישי יתקיים יריד עם דוכני אוכל, אמנים, חקלאים, מאפים ועוד.
כפר דניאל, כשר
צ'פלין, בת ים
בית בירה ואוכל שהקים אלכסנדר דרוז, הבעלים של וילה מארה, כהגשמת חלום של שנים. בצ'פלין, המעוצב כבר אנגלי מודרני, מוגש אוכל שנע בין המטבח הבווארי לאמריקני - עם מנות כמו ז'וליין פטריות בקערת לחם, סמאשבורגר עם שרימפס צלויים, מיקס נקניקיות בוואריות, שיפוד שרימפס, צ'יפס אסאדו ועוד, לצד 14 סוגים של בירה מהחבית ועוד עשרות בבקבוקים וגם קוקטיילים מעניינים.
בן גוריון 145, בת ים
וין אנד ויאנדה, פתח תקווה
מסעדה וחנות יין עם מאות בקבוקים, שמביאים לפתח תקווה תפריט שף לצד יין איכותי ואירועים באווירה מוקפדת. התפריט מבוסס על הבשרים האיכותיים של משק לגזיאל, דגים וירקות. יש כאן למשל פילה בקר עם איולי כמהין, פטה כבדים בריבת פירות מיובשים או סביצ'ה דג ים עם שמן ירוק ואחו בלנקו. אל תפספסו את חנות היין.
מגדלי בסר בניין C, השחם 1 פתח תקווה. כשר
Asian Club, קדימה צורן
קבוצת המסעדות איינשטיין חוברת למסעדת דלי אסיאתי בהוד השרון ויחד הם פתחו מגה-מסעדה אסיאתית חדשה. המקום נבנה סביב בר רחב שיהווה את מוקד המסעדה ועליו יוגשו המנות של השף מידד סטבינסקי, בהן טארו נורי עם אצת ים פריכה, לחמניה מאודה וצרובה במילוי בקר מפורק, בננה לוטי מבצק עבודת יד ועוד.
האופה 1, קדימה צורן
ביסטרו דלי, גבעת שמואל
מעדנייה המגישה בראנץ' ומנות ביסטרו לאורך כל היום, שאליהן מתווסף בצהריים ובערב תפריט ביסטרו קטן ואיכותי. יש כאן סלטים ופסטות טריות והבייקרי מוציא מגוון רחב של כריכים ועוגות לצד קפה. אחרי הארוחה כדאי להסתובב בחלל וללקט מוצרי מזווה מעניינים, רטבים, שימורים, פסטות וכלי בית ומטבח מיוחדים.
ז'בוטינסקי 512 גבעת שמואל
מלודי, בני דרור
האחים אבידן, שעומדים מאחורי ברי קוקטיילים כמו קונסיירז' בתל אביב, סימפוני בקריית אונו, מוניציפל בהרצליה והרמוני בנס ציונה, חברו לאחים חן ונדב כץ והקימו את מלודי, בר קוקטיילים בקניון דרורים - עם עיצוב אוריינטלי צבעוני, קוקטיילים משוגעים ותפריט הכולל מנות כמו פיש אנד צ'יפס, קרפצ'יו שייטל וסלט קיסר.
גלבוע 1, בני דרור
ג'אגר, קריית אונו
קצבייה-מסעדה שמאחוריה עומדים שני אנשי בשר מנוסים: אלמוג שלף (בוצ'ר שופ) ואלעד ספיר, שף פרטי מומחה לבשר. במעדנייה יש מחלקת קצבייה מדוגמת עם נתחים שעברו קיצוב קפדני במקום, מוצרי מזווה, מקרר גבינות ויינות. במסעדה מגישים המבורגרים קלאסיים, עם קציצות יפות ושמנמנות בלחמניות רכות לצד צ'יפס וחמוצים מצוינים, ויש סלט קיסר וגם המבורגר צמחוני למי שצריך. יש גם תפריט של סטייקים ונתחים על העצם, הכול עשוי בדיוק רב אבל בפשטות בלי סיבוכים. השדרה האקדמית 1, קריית אונו

קלרה, חיפה
חגי שפר, האיש מאחורי פונדק הדב המיתולוגי, פותח בשוק תלפיות מסעדה יוונית שמחה שמגישה פיש אנד צ'יפס, קלמרי צרוב על הפלנצ'ה עם עגבניות וקישואים, סלט יווני ומוסקה. יש גם מאפה האלים שמתפצפץ כשאוכלים אותו, גירוס קרוב ככל האפשר למקור, ועוד מלא מזטים כמו ציזיקי, סקורדליה, חצילים ועוד.
סירקין 34, חיפה
פיצה חללית
פיצרייה שהצליחה להפוך תוך זמן קצר לאחת המדוברות, בעיקר בזכות הפיצות הפשוטות אך מיוחדות של יהלי דגן, וההגשה החביבה שלהן - ביחד עם זיתים ופסטו. יש כאן כמה פיצות מסקרנות עם אפונת שלג ופקורינו, או עם גבינת ברי, פקאנים ומייפל, ויש עוד כמה מנות קטנות משגעות כמו סלט תפוזים וגבינת עיזים, ברוקומיני צלוי בחמאה ועוד. המקום תפס עוד יותר הייפ כאשר ברונו אוליבה וטל דמוזה החלו להגיש שם את הראמן המעולה שלהם בפופ-אפ שקורה כל יום ראשון בערב עד להודעה חדשה.
סירקין 12, חיפה
המדרובה, חיפה
בר אוכל ישראלי חדש במרכז הכרמל עם דיג'יי ואווירה של הרמות, על חורבות הבר המיתולוגי הדוב, שמובילים איש חיי הלילה הוותיק גולן שיטרית והשפית דנה שפירא. לבניית התפריט הצטרף גם יוסי אלעד (מחניודה), הוקונספט הוא עד 69 שקלים למנה, ויין ובירות תוצרת ישראל. יש ניוקי עם חמאת אניס ופטריות, קובנייה עם פילה בקר וגם מסאחן ועוד.
שדרות הנשיא 135, חיפה
Orin Levy Sweets, חיפה
בייקרי חדש, כשר ומאוד ורוד שהוא הגשמת החלום של אורין לוי, מי שעומדת מאחורי דוכני הקינוחים בקניון חיפה ומתמחה במוצרי קונדיטוריה יפהפיים ואינסטגרמים. מלבד קפה, יש כאן עוגות, קינוחים, מאפים מלוחים ומתוקים, קרואסונים וכריכים וגם סלטים.
מתחם מת"מ חיפה - פארק שער הכרמל, ליד מחסני תאורה. כשר
Taco Tia, חיפה
מזללה מקסיקנית שמגישים בה טאקו, בוריטו ובוריטו בולס בשלוש גרסאות: אסאדו, פרגיות וגרסה טבעונית של רידיפיין. בצד: נאצ'וס עם פריחולס, גוואקמולה וסלסה.
סירקין 21 חיפה
פוסלסקי, חיפה
בית קפה קטן ומתוק של יוליה ודימה פוסלסקי, שמעוצב בפשטות נקייה - אבל מגיש אוכל לא לגמרי שגרתי. יוליה, קונדיטורית בהכשרתה, מתמקדת בעיקר במנות של ארוחת בוקר ומגישה פה למשל אומלט מגולגל עם שמנת בשלולית של שמן פטרוזיליה, או פנקייק תפוח אדמה עם סלמון ושמנת. בגזרת המתוקים יש קינוח ויראלי של פנקוטה בצורת חתול, פרנץ' טוסט עם תערובת קדאיף וקרם פיסטוק ועוד.
הנאמנים 6, חיפה
סאלי, חיפה
המאפייה של תומר רוזנפלד ויהל אברהמס בשוק הפשפשים - שהיא הרבה יותר ממאפייה. רוזנפלד היה השף של מונא ורדלר מבית מושיקו גמליאלי, ואברהמס בבר ים החיפאית, ופה בסאלי הם מציעים מלבד המאפייה גם מסעדונת קטנה עם תפריט קטן של מנות פשוטות ומדויקות המוגשות לצד לחם מחמצת. יש כאן למשל עוגת גבינה, שבלולים מלוחים ומתוקים ומנות כמו שעועית לימה בבישול ארוך עם ביצה רכה, או צלחת לחם עם עגבניות, ממרח עשבים ושום ופלפל חריף. המקום מעוצב בסגנון נורדי פשוט עם הרבה עץ וקווים נקיים, וניכר כי השקיעו כאן מחשבה בכל פרט.
עומר אל חטאב 4, חיפה, סגור בימי שני
פיצה בר ברוקלין 17, חיפה
מסעדה אמריקנית-איטלקית כשרה ומגניבה, שבה מכינים בטאבון פיצות ופוקאצ'ות מבצק עבודת יד. יש גם פסטות כמו רביולי ריקוטה או פנה רוזה מרטיני, סלטים מעניינים ותפריט עצום של קוקטיילים, יין ובירות, שהופכים את המקום גם לכזה שמתאים לבילוי לילי.
שדרות מוריה 29, חיפה, כשר
אווה, חיפה
בר יין קטן וקלאסי במלון עדן, השוכן בבניין היסטורי במרכז העיר חיפה. עושים פה הרבה כבוד לנוסטלגיה עם עיצוב וינטג', תמונות ישנות, תאורה של פעם וקירות שמתקלפים לצבע המקורי שלהם. בתפריט אוכל קטן של ברוסקטות, צלחת גבינות וסלטים. לאחרונה התחילו להגיש כאן ארוחת בוקר, "באווירת רטרו של שכונת הדר", ויש גם בראנץ' קלאסי בסופ"ש.
מלון עדן שמריהו לוין 8, חיפה
רפאלו, נוף הגליל
הסניף החמישי של הרשת במתחם מול הרים בנוף הגליל, עם מנות המשלבות בין איטליה לאוכל ישראלי, לצד יינות יקבי רמת הגולן. יש כאן חדר פסטה המאפשר צפייה מתהליך הכנת הפסטה בעבודת יד, קוקטיילים ושפריצים, בצקים ופסטות בעבודת יד וגלידות תוצרת בית.
גלבוע 1, נוף הגליל
ברקה קפה, כפר ביאליק
הקפה ספשלטי של נעם אשרוביץ, שמגיש בתוך משתלה משפחתית קפה מושקע ומדוקדק עם מים מזוקקים וטמפרטורות מדויקות. יש קצת עוגיות ומאפים של מאפיית סאנפלואר בחיפה, אבל הקפה המצוין הוא מוקד העניין - ואפשר לשבת פה בשולחנות קטנים וללגום מול ערמות של רקפות ותבלינים.
החקלאים 15, כפר ביאליק, בתוך משתלת שלומית
סתם וייב, חדרה
מקום שמתמחה בקפה ושייך לבני זוג ספורטאים, רצים במקצועם, שעלו לארץ מאוקראינה - איוון אנדריינקו ואלינה דרוטמן. בתפאורה מנימליסטית מגישים כאן קפה איכותי של בלומס לצד מאפים של מאפיית לאוון מפרדס חנה.
הלל יפה 41, חדרה

אומה טומה, רחובות
מסעדה עם מטבח פאן אסיאתי ומנות מאינדונזיה, וייטנאם, יפן, קמבודיה, הודו ותאילנד. הבעלים, בני הזוג קורין ויוסי אביטבול, גייסו לטובת העניין את השף משה בדישי (מינה טומיי). עיצוב המסעדה יוצא דופן ומרשים במיוחד והתפריט מציע מנות מוכרות מהמטבחים האסיאתיים השונים.
כרמל 76, רחובות, כשר
Pan Lunar, אשדוד
פאן לונר מצטרף לרשימת מקומות שהופכים את אשדוד למוקד לוהט של פטיסרי. מאחורי המקום הכשר עומדת דניאלה נחום, משתתפת העונה האחרונה של "משחקי השף", שהקימה פטיסרי צרפתי שבבוקר מתפקד כבייקרי ובערב הופך לבר יין עם פוקאצ׳ות לוהטות מהטאבון, סלטים וגבינות וקינוחים מרשימים.
מרטין בובר 1, אשדוד, כשר

ז'נז'רייה, ירושלים
מסעדה בשרית כשרה שנפתחה לפני כמה שבועות לצד מסעדת קפה רמב"ן החלבית, במלון רמב"ן החדש של קבוצת מחניודה, ומאז כבר הפכה לסנסציה. המיזם של אסף גרניט ואורי נבון הוא הצעד הראשון של קבוצת המסעדנות הירושלמית לכיוון של מלונאות ותיירות, אבל גם המקום הראשון הכשר של הקבוצה. ז'נז'רייה הוא שמה ההיסטורי של שכונת רחביה שבה שוכן המלון, והתפריט מתרכז ברובו באוכל ים תיכוני, מאוד "מחניודאי", עם קריצות ליפן, לטורקיה ולאיטליה כמובן. יש כאן מטבח פתוח רחב, הרבה אלכוהול ואנרגיות גבוהות שמזכירות את מחניודה בשעות השמחות המאוחרות.
רמב"ן 20, ירושלים, כשר