הסניף האחרון של רשת ההמבורגרים וולפנייטס נסגר, כך הודיע היום (ה') הבעלים רן יונגר בפוסט שפרסם בפייסבוק.
"זהו. אין יותר וולפנייטס ואין יותר קלאסיק", כתב יונגר, והוסיף כי הסניף, שנמצא בפינת הרחובות יהודה המכבי-ויצמן בתל אביב, ייסגר ובמקומו תקום מסעדה אחרת.
לדבריו, מה שהכריע את המקום בסופו של דבר הוא המחסור בעובדים. "עם הכול הצלחתי להתמודד: קורונה, המלחמה בעזה, מבצעים צבאיים במשך השנים, המלחמה באיראן... אבל דבר אחד הכריע אותי - העובדים", כתב, "החיפוש הבלתי נגמר אחרי עובדים כל יום כל היום פשוט שבר אותי. בעיית העובדים ידועה בתחום מאז ומתמיד, אבל אחרי 7 באוקטובר היא הפכה לבלתי אפשרית. גם שאתה כבר מוצא עובדים, הם עושים טובה שהם באים לעבוד. כמובן שיש כמה יוצאים מן הכלל - אבל הרוב המכריע לא בא לעבוד ולא רוצה לעבוד ועם זה לא הצלחתי להתמודד".
וולפנייטס הוקמה בתחילת שנות ה-2000, וההמבורגר שלה היה אחד הפופולריים בתל אביב. היא מנתה כמה סניפים, אך במהלך השנים נסגרו כולם. הסניף שביהודה מכבי בתל אביב התמזג עם פיצרייה שכונתית והוליד את קלאסיק – מסעדה שהמשיכה להגיש, בין היתר, המבורגר על הגריל. המנה עדיין נחשבה לאחת הטובות בארץ.
עכשיו, כאמור, מגיעה המסעדה - ועמה ההמבורגר המפורסם - לסוף דרכה. "אני בוחר להסתכל על כל השנים לטובה ואומר תודה על הכול", כתב יונגר.






