אחרי תקופה ארוכה שבה כמעט ולא נפתחו מקומות מושקעים בתל אביב ובשאר רחבי הארץ, דיווחנו כאן לפני כשבוע על התאוששות קולינרית מבורכת בתל אביב. אבל עכשיו אנחנו שמים לב למגמה נוספת: עולם הקולינריה בכל הארץ מתאושש: בשבועות האחרונים נפתחו לא פחות מ-18 מקומות חדשים בארץ, אולי כהכנה לאביב - גלידריות, דוכני אוכל רחוב, בית קפה, מעדניות ומסעת שף מבטיחה בבית מלון בתל אביב.
בכתבה שלפניכם - כל מה שאתם צריכים לדעת בשביל להישאר מעודכנים בסצנה הקולינרית בארץ.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:



שטפן

חנות גלידה ארטיזנלית שבה מוכרים גלידה לצד מתוקים אוסטריים. הגלידרייה ממוקמת בלב רחוב טשרניחובסקי בתל אביב, ומי שפתח את המקום הוא השף-גלסייר האוסטרי, שטפן מאכר. במקום, יציעו לכם גם גלידות שמיוצרות בעבודת יד ללא שימוש בחומרים משמרים או צבעי מאכל. מבחר הטעמים כאן כולל פיסטוק, תותים עם שמנת, שטרודל תפוחים, זאכר טורט ועוד. לצד הגלידות, יימכרו במקום גם קינוחים ומאפים בניחוח וינאי כמו שטרודל תפוחים.
33 צפייה בגלריה
גלידריית שטפן
גלידריית שטפן
(צילום: אנטולי מיכאלו)
כדור גלידה יעלה לכם כאן 13 שקלים ועל קילו גלידה תשלמו 89 שקלים. מחירי הקינוחים ינועו בין 46-27 שקלים. צפו בסרטון בראש הכתבה.
33 צפייה בגלריה
גלידריית שטפן
גלידריית שטפן
(צילום: אנטולי מיכאלו)

טשרניחובסקי 21 תל אביב, 03-679978, לא כשר

זיסלק

בקניון "עופר לב אשדוד" נפתח לאחרונה סניף של רשת הגלידריות האיטלקיות החדשה - "זיסלק". הסניף ממוקם בקומה השנייה של הקניון, ואפשר למצוא בו גלידות במגוון טעמים עם 8-6 אחוזי שומן (13 שקלים לטעם אחד, 19 שקלים ל-2 טעמים ו-23 שקלים ל-3 טעמים), סורבה מ-100 אחוז פרי וגם קרפים עם תוספות, ופל בלגי (45-35 שקלים) ופרישייק במגוון טעמים (27-22 שקלים).
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: יח"צ)
יהודה לוי 7 פינת בלפור 14 אשדוד, 08-8544051, כשר


George & John

מסעדת שף שנפתחה לאחרונה במלון "דריסקו" ביפו, עליה הופקד השף תומר טל, ששימש בשנים אחרונות כשף בפועל במסעדת "יפו תל אביב" של חיים כהן. הבייבי החדשה - המשלבת בין תרבות הקז'ואל הישראלית לדקויות מהמטבח העילי - ממוקמת במפלס הכניסה של המלון, בחלל יוקרתי עם תקרות גבוהות, עמודי שיש וציורי קיר.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: עמית פרבר)

התפריט שרקח טל הוא ישראלי-מודרני וכולל מנות שבהכנתן משולבות טכניקות עישון, צלייה, כבישה ועשבי תיבול מקומיים. בין היתר, הוא כולל מנות כמו טונה "טונאטו" עם קונפי סלרי וקריספי שום (58 שקלים), תמנון עם יוגורט עשבים יבשים ושאטה, חציל שרוף וטלה פריך (65 שקלים), שקדי עגל "מהלב" צרובים בגריל (74 שקלים) ולחי עגל שבושלה לילה שלם בתנור אבן (122 שקלים). כמו כן, במסעדה מוגשת מדי בוקר ארוחה בסגנון בופה הפתוחה לקהל הרחב.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: עמית פרבר)
מלון דריסקו אורבך 6 תל אביב, 03-7269309, לא כשר


ג'קו סאן

"ג׳קו סאן" הוא האח היפני, הצעיר והמופרע של מסעדת "ג׳קו סטריט" הירושלמית. מדובר בבר קוקטיילים אסייתי שהכניסה אליו היא ממסעדת האם או, אם לדייק, דרך דלת סתרים קטנה ובלתי נראית הנמצאת בתוך חלל המסעדה. התפריט במקום, כולל מנות בר קטנות המעניקות טוויסט עוקצני למשקאות האלכוהוליים שמכינים במקום: תוכלו לזלול שם מגוון רולים ומנות סושי, מנת אורז מטוגן עם עוף בטמפורה וגם טאקו אסאדו עם קרם אבוקדו, בצל סגול כבוש ורוטב פונזו (66 שקלים).
33 צפייה בגלריה
מסעדת ג'קו סטריט בירושלים
מסעדת ג'קו סטריט בירושלים
מסעדת ג'קו סטריט בירושלים
(צילום: גיל יוחנן)
33 צפייה בגלריה
מסעדת ג'קו סטריט בירושלים
מסעדת ג'קו סטריט בירושלים


(צילום: יפית שמחה)
מנות נוספות המוגשות כאן הן סלט של חסה סלנובה עם פיצוחים חריפים קלויים, אספרגוס וויניגרט ווסאבי (52 שקלים), רול דניס בטמפורה ואבוקדו עטוף בסומאק ושומשום עם רוטב מיסו עדין (62 שקלים) ופילה בקר עם טריאקי כמהין, אספרגוס וביצה עלומה (115 שקלים).
33 צפייה בגלריה
מסעדת ג'קו סטריט בירושלים
מסעדת ג'קו סטריט בירושלים
(צילום: גיל יוחנן)

בגזרת השתייה, מציעים במקום קוקטיילים עם מרכיבים ושילובים לא שגרתיים כמו יוזו, טחינה מקסיקנית, קרם קוקוס, קציפת סירופ מלבי, מי ורדים, סירופ פופקורן וקרמל מלוח, מחית בננה ופופקורן מסוכר.
אגריפס 74 ירושלים, 02-5817178, כשר

Sheldi

בר קולינרי חדש, שמביא לאזור השרון קונספט חדש בדמות Dining club. על הקמתו אחראיים חברי קבוצת חיי הלילה הנקראת "מקומות בילוי", שאחראיים גם על הקמתם של מקומות נוספים באזור השרון כמו "יאמה", "גרגא פיטיץ'", "טיילר דרדן", "מיקאסה גליל ים" ו"פאבליקה לאונג' בר".
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: אמיר מנחם)

לטובת הכנת הקוקטיילים גייסו חברי הקבוצה את המיקסולוג אלעד חביב, ובגזרת האוכל ישנו תפריט אותו רקח השף ליאור קדוש ("סיטארה", "אדוארדו", ו"ויולט" של השף יוסי שטרית) המציע מנות כמו קלמרי פטריות באבקת נורי ואיולי פסטו (48 שקלים), כרוב פלסטיני שרוף עם סלסה ורדה (39 שקלים), חריימה סטייק חציל (44 שקלים) וקרואסון דג צרפוקאי (62 שקלים).
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: אמיר מנחם)

למנה עיקרית תוכלו להזמין כאן סלט, פסטה או גירוס דג ים המוגש על לחוח תימני שרוף עם שמן זית וזעתר (78 שקלים) או ללכת על מנה של פילה לוקוס על ניוקי (119 שקלים), מעורב ירושלמי על חלה (64 שקלים) או שווארמה טלה על חציל (74 שקלים).
המשכית 22 הרצליה, 052-7036313, כשר בהשגחת צהר

John Smith

"ג'ון סמית" הוא בר קוקטיילים חדש שפועל בבירה והוקם על ידי גיל ברנע ומתן פרידס, שבבעלותם גם בר קוקטיילים Tap & Tail. הוא ממוקם במתחם ה"סינמה הוסטל" בעיר, ואת ההשראה לעיצוב ולאווירה המדמים את שנות העשרים המוקדמות שבו, שאבו ברנע ופרידס מבית הקולנוע הישן שפעל באותו המיקום בעבר. בשבועות הקרובים, אגב, ייפתח שם גם מתחם הקיץ הכולל מרפסת.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: ניר רויטמן)

ומה אוכלים כאן? מנות כמו "ביס ירושלמי" - פיתת ביס ממולאת בשר טחון, שומן כבש וסלט; "לחלום על מקסיקו" - טורטיות עם גווקאמולי, עוף במרינדה, רוטב סלסלה וצ'יפוטלה איולי ו"פאיה מפורקת" - ריזוטו זעפרן עם צ'וריסו וחזה עוף במרינדה עם פלפלים ובצל ברוטב איולי זעפרן.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: ניר רויטמן)

מנה נוספת המוגשת שם היא "נשיקה צרפתית" - סטייק סינטה לצד פירה תפוחי אדמה וסלק עם רוטב יין אדום מצומצם. טווח המחירים של המנות הראשונות כאן נע בין 35-25 שקלים, ועל העיקריות תשלמו בין 65-45 שקלים.
שמאי 4 ירושלים "סינמה הוסטל" ירושלים, לא כשר (פתוח בשישי בערב)

Beatrice

"ביאטריס" היא המבורגרייה חדשה שנפתחה בעיר התחתית של חיפה, בה תוכלו להזמין המבורגרים לצד תוספת של צ'יפס עם גבינה בצד (60 שקלים), בתוספת בירה או מילקשייק עם גלידת "בן אנד ג'ריז" (75 שקלים כולל צ׳יפס עם גבינה בצד).
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: אלעד גור-אריה קהילת ההמבורגר בישראל)

הקציצה עצמה מגיעה כאן במשקל של 200 גרם, ומעליה אפשר להוסיף צ'דר, מנצ'גו או קונפי שום (7 שקלים), טלה מעושן, צ'ורוס או בריסקט (12 שקלים). ישנה גם האפשרות להזמין רק את ההמבורגר ללא התוספות (41 שקלים) או להזמין המבורגר מבשר טלה מעושן, פרוס דק-דק וצלוי על הפלנצ'ה הנקרא בתפריט "ביג סמוקי" (41 שקלים). אגב, למי שלא מעוניין בהמבורגר - מציעים במקום גם נקניקייה שוויצרית.
נתנזון 11 חיפה, 077-5348942, לא כשר



פבלו מקסיקני בשוק

מזללת אוכל מקסיני חדשה, שנפתחה לאחרונה באזור הבילויים התוסס שליד שוק מחנה יהודה בירושלים. במקום מציעים דיל הכולל טורטיה, תוספת ובירה (49 שקלים), ויש גם אפשרות להזמין טורטייה בלבד, ללא התוספות והשתייה.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: יח"צ)

אז מה בתפריט? שמונה סוגי טורטיות במילויים שונים, ביניהם טורטייה במילוי אנטרקוט (39 שקלים), טורטייה במילוי מיקס פרגית ובקר (35 שקלים) ועוד. ומי שמעדיפים את האוכל שלהם בצלחת, יכולים לקבל את הטורטייה לצד אורז מקסיקני, בשר, ירקות מוקפצים, שעועית שחורה, גווקמולי ותירס (40 שקלים). עוד תוכלו לזלול שם מגוון סלטים בסגנון מקסיקני (44-25 שקלים) ותוספות כמו נאצ׳וס וצ׳יפס.
אגריפס 72 ירושלים, 02-5656700, כשר
לונא ביסטרו
מסעדה ערבית חדשה שנפתחה לאחרונה בקניון "ביג פאשן" הממוקם בין נצרת לנצרת עילית. המסעדה נמצאת על גג הקניון, ומחולקת למספר חללים בעיצוב מודרני שביניהם מפרידים קירות מזכוכית. הנוף, אגב, משגע ומוסיף תחושה אורבנית לחוויה כולה.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: איסאם חרטביל)

ומה אוכלים שם? התפריט, עליו אחראי השף לונא זראייק, מציע מנות קלאסיות מהמטבח הערבי הזוכות לפרזנטציה מודרנית ומסקרנת. למנה ראשונה תוכלו להזמין כאן סיגר שווארמה (26 שקלים), שושבריק ביוגורט (29 שקלים) וסלט פאטוש (37 שקלים). בהמשך, תוכלו לזלול פטאייר (42 שקלים) ועראייס (37 שקלים) ולעיקרית - ישנן אופציות כמו מעשוקה (69 שקלים), סאיידיה (79 שקלים), רשתאיי (42 שקלים) וסינטה במילוי עלי גפן.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: איסאם חרטביל)

עוד תמצאו שם מנות מהטאבון כמו ספיחה (54 שקלים) וגם קינוחים כמו עתמאליה - קינוח המורכב מקאימק וקדאיף בשילוב מי ורדים, פיסטוק חלבי, חמאה ומי סוכר (38 שקלים).
ביג פאשן נצרת, 04-8888626, לא כשר

קבב ואחיו

אחרי שפעלה במשך תקופה ארוכה אחת לשבוע בחצר הביתית של הבעלים, איתי בר, "קבב ואחיו" הפכה למסעדה כשרה שפועלת לאורך בימים שני עד שישי.
בר, מציע כאן מנות כמו קבב העשוי מתערובת בקר וטלה עם עשבי תיבול ובצל, המוגש בתוך פיתה בשרנית עם חומוס טרי, טחינה לבנה, חצילים שנקלו בתנור עם נענע ובצל ירוק, בצל שרוף ועגבניות צרובות בתנור, לימון כבוש וחמוצים. כל מנה מגיעה כאן לצד סירות תפוחי אדמה אפויות (5 שקלים), והמחיר (כולל התוספת) הוא 35 שקלים.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: לין לוי)

מלבד הקבב, תוכלו לזלול שם גם פרגית בפיתה (30 שקלים), עראייס (40 שקלים), ונתח קצבים - כולם עוברים צלייה מיומנת על הגריל הפועל במקום.
המייסדים 48 פרדס חנה כרכור, כשר


Newshi

מסעדה יפנית חדשה הפועלת במתחם ”עמי בוטיק“ שבנס ציונה. בין המנות שתוכלו למצוא כאן: ניגירי כבד אווז (35 שקלים), מרק מיסו (19 שקלים), מגוון רולים של סושי (49-36 שקלים), ביניהם גם אחד עם כבד אווז מקורמל (65 שקלים). יש שם גם קונוסים ומנות סושי חמות, קומבינציות (169-62 שקלים) וסנדוויץ' סושי.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: דרור ורשבסקי)
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: דרור ורשבסקי)

בגזרת המנות החמות, מציע התפריט מנות ווק מוקפצות עם אורז או עם נודלס כמו פאד תאי (59 שקלים) ומנות קארי ירוק ואדום. וכמו כל מסעדה שמכבדת את עצמה, יש שם גם שירות משלוחים ואפשרות לטייק אווי.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: דרור ורשבסקי)
משה לרר 1 נס ציונה, 08-6677456, כשר

Beach Club

בחוף הדולפינריום בתל אביב, נפתח לאחרונה מקום בילוי חדש בהשקעה של למעלה משלושה מיליון שקלים. האווירה במקום מזכירה את האווירה בחופי תאילנד, ומלבד מסעדת החוף - יפעלו במקום גם מועדון גלישה, אזור יוגה ושיזוף על המים, בר קוקטיילים, מסעדת שף תאילנדית בשם Seeyam וגם חנות נוחות.
מי שאחראיים על הפתיחה המרגשת הזו הם אביטל דברת-שכטר וניסן וקנין, שבבעלותם גם מסעדת "פארו" האיטלקית שבמחלף ינאי. בין המנות שיוגשו במסעדת Seeyam תוכלו לזלול מנת "לארפ גאי" – סלט עוף קצוץ (54 שקלים), מנת דג אפוי בעלי בננה עם סטיקי רייס (108 שקלים) ומבחר מנות סושי (68-52 שקלים).
הרברט סמואל 5 תל אביב, 03-7977966, לא כשר


Almagro

אחרי שבמשך שנה פעלה כבית קפה קטנטן במושב חיבת ציון, "אלמגרו" הופכת למסעדה ועוברת למשכן חדש, גדול ומרווח הרבה יותר (איפה שפעלה עד לא מזמן מסעדת "קישן").
33 צפייה בגלריה
מקומות חדשים בארץ
מקומות חדשים בארץ
(צילום: לין לוי)

במסעדה - שנמצאת בבעלות השף ניקו וורבוף ("מינה טומיי", "קפה איטליה") ואחיו, מתי וורבוף, ילידי ארגנטינה שעלו ארצה לפני לא מעט שנים, - פועל טאבון גדול במיוחד, ממנו יוצאים מגוון מאפים נהדרים כמו, למשל, מאפי קלצונה במילויים שונים, כשהמומלץ ביותר הוא הקלצונה במילוי שינקן, גאודה, מוצרלה וביצה רכה (50 שקלים).
מלבד המאפים, יש בתפריט הרחב שמוצע במקום גם ארוחות בוקר כמו שקשוקה צ'וריסו (58 שקלים), מנות צהריים בשריות ומנות נשנוש קלילות יותר. המקום פועל לאורך כל ימות השבוע, מלבד ימי ראשון, ומומלץ להזמין מקום מראש.
מתחם לב הפרדס גבעת חיים איחוד, 04-8628268‏, לא כשר

Te

החברה הבאה היא יצרנית תה הפרמיום הישראלית הראשונה הפועלת בשיטת "מהמטע לספל", מביאה לנו את תרבות התה הסינית. את המיזם הקים שמעון שרבף שרצה להביא לארץ את תרבות התה הסינית ואת חווית התה העילאית בהמשך למה שקרה כאן עם שמן זית, יין וקפה. כדי להבטיח זאת, Te מגדלים בעצמם את התה בסין תוך שימת דגש על שליטה ופיקוח על כל שרשרת הייצור, החל מבחירת סוג הגידול, חלקת המטע, הקטיף הידני, יישון והתססת התה, אריזתו ושילוח. Te מציע מוצרי תה אורגניים ומוצרים נלווים .
בביתן התה הראשון שהוקם בראשון לציון ישמחו להתאים לכם את התה באופן אישי בהתאם לטעמכם ומצב בריאותכם. כאן תוכלו גם לרכוש את קולקציית האביב שכוללת 9 סוגי תה שרובם אינם מוכרים לצרכין הישראלי: תה שחור, תה לבן, תה אולונג, תה ירוק, תה פרחים, פואר, ותערובות צמחים. תווח המחירים 125-25 שקלים למארז.
שער רומא קניון הזהב, 052-4200203, http://pure-te.co.il, כשר


זלדה

מעדנייה חדשה וכשרה למהדרין שנפתחה לאחרונה בגבעת שמואל, ומציעה מבחר גבינות, נקניקים בוואקום ואוכל יהודי כמו חמין, גפילטע פיש (15 שקלים ליחידה), דג ממולא (20 שקלים ליחידה) ובלינצ'ס במילוי גבינה וצימוקים. יש שם גם דגים כבושים כמו הרינג, לקרדה, טונה ונסיכת הנילוס (40-20 שקלים למארז) וגם 50 סוגים שונים של סלטים - ביניהם גם כבד קצוץ בייצור עצמי (17-10 שקלים לאריזה של 250-200 גרם), חלות, עוגות, פשטידות וקישים.
בימים אלו, נמצא המקום בשלבי הרצה והוא פתוח בימים רביעי וחמישי בלבד. בהמשך, יפעל המקום בימים שני עד חמישי, ותהיה גם אפשרות לשבת שם ולנשנש אוכל יהודי כהלכתו.
הנשיא 77 גבעת שמואל, כשר למהדרין

באשר

רשת הפרומז'רי שנפתחה ב-2012 בירושלים ומאז הספיקה להתרחב ולחלוש על ערים נוספות בארץ, השיקה לאחרונה סניף חדש, התשיעי במספר, בקניון עופר ברחובות.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: יח"צ)

הסניף החדש כשר ומשתרע על לא פחות מ-120 מ״ר, ואפשר למצוא בו לא פחות מ-100 סוגי גבינות לצד דליקטסים ויינות מכל העולם. לרעבים, ישנה אפשרות לזלול שם כריכי גבינה בהרכבה אישית ואף לזכות בטעימה מה"תכשיט" הקולינרי החדש, הלוא הוא ה"מוליטרנו כמהין" - גבינת כבשים איטלקית עם פטריות כמהין, שאם תשאלו אותנו - מדובר בשילוב גאוני, ולא ברור איך לא חשבו עליו קודם.
קניון עופר רחובות ביל"ו 2, 050-8373288, כשר

מתחם בישולים

בקניון "עופר סירקין" בפתח תקווה, נפתח לאחרונה מתחם אוכל מוכן לשבת, שיפעל מידי יום שישי. הוא ממוקם בקומה הראשונה ומציע מעל 80 סוגי מאכלים שונים ממגוון עדות לצד סלטים, מנות עיקריות, עוגות ומאפים של מאפיית "אנטקוביץ", פיצוחים טריים של "פיצוחי חממה", יינות ועוד.
33 צפייה בגלריה
בתי אוכל חדשים בארץ
בתי אוכל חדשים בארץ
(צילום: יח"צ)
קניון עופר סירקין, כשר

הקצב הירוק

באחת הנקודות המרכזיות ביותר בתל אביב - בפינת הרחובות בן יהודה-גורדון - עומדת להיפתח בקרוב מזללת המבורגרים טבעוניים כשרה, שתציע מבחר המבוגרים ללא בשר לצד תוספות קלאסיות כמו צ'יפס וטבעות בצל, וגם תוספות קצת פחות שגרתיות.
בן יהודה 98 תל אביב, כשר