"מהראשונים שהתחילו לעשות לחמים בריאים": הרב מרדכי שטיינצג, שנרצח היום (שני) בפיגוע בירושלים, הותיר אחריו מורשת - הוא אחד מחלוצי האפייה הבריאה בישראל והמקים של מאפיית ד"ר מרק הידועה, שלחמיה נמכרים כמעט בכל סופר בישראל.
"עבורו הלחם לא היה רק מזון, אלא סמל של חום, בית, שייכות ונתינה. דרך הלחם הוא חיבר אנשים והעניר נחמה", נכתב עליו היום בעמוד האינסטגרם של המאפייה.
שטייצג, שהיה מוכר יותר בכינויו "ד"ר מרק", היה רופא קרדיולוג שעלה לארץ מברית המועצות לפני 40 שנה, ובשנת 1993 פתח מאפייה בבית שמש. הוא דגל באורח חיים בריא שכלל גם תזונה, וטען שכל המחלות מתחילות בגלל אכילה לא בריאה. כשגילה שאין בישראל לחמי בריאות, החליט להכין אותם בעצמו.
הוא התחיל את דרכו באפיית לחמי בריאות במטבח הביתי שלו, וחילק אותם בשכונה תוך כדי רכיבה על אופניים. אחרי שהמטבח שלו לא יכול היה יותר להכיל את כל התוצרת, הוא פתח בבית שמש את ד"ר מרק - שקיימת כבר מעל 30 שנה.
במאפייה מכינים לחמים מיוחדים כמו לחמי כוסמין ולחמי מחמצת מקמח מלא - ללא חומרים משמרים וללא תוספות מלאכותיות. עם השנים צברה לקוחות גדולים, והיום המוצרים של ד"ר מרק נמכרים ברשתות השונות כמו ניצת הדובדבן, שופרסל, אושר עד, רמי לוי, יינות ביתן ועוד.
היום, כאמור, נרצח ד"ר מרק בפיגוע הירי בצומת רמות בירושלים. הוא היה בן 79 במותו. "הוא היה אדם עם לב זהב שאין כמוהו", אמר ל-ynet מנכ"ל המאפייה נחמן גרינולד. "במשך כל השנים הוא דאג שאנשים יאכלו אוכל בריא, הפריע לו מאוד שאנשים לא אוכלים טוב. זה היה עיקר העניין שלו. הוא היה מהראשונים שהתחילו לעשות לחמים בריאים.
"ד"ר מרק ייסד את המאפייה ופיתח כאן הכול. לפני כמה שנים יצא לפנסיה ומכר את המקום לאבא שלי, אבל המשיך לבוא לפה ולאשר כל פיתוח חדש של לחם. אנחנו לא מאמינים שהוא נרצח והלך מאיתנו באופן כל כך טרגי. הוא תמיד דאג לכל העובדים במאפייה, דאג לכל בני המיעוטים שעבדו כאן, דאג לכל אחד ואחד מהם, הייתה אווירה של משפחה".






