השיפודייה המפורסמת משוק הכרמל מתרחבת אחרי עשר שנים של פעילות, ופותחת בפעם הראשונה מסעדה נוספת מחוץ לתל אביב: אחרי חודשים ארוכים של הכנות נפתחה השבוע בקניון ג'י סיטי בכפר סבא מסעדת M25, סניף נוסף למוסד הבשר הפופולרי משוק הכרמל.
הקונספט של שתי המסעדות דומה – בשר מקומי, שיפודים, סטייקים וויטרינה מרשימה שמציגה לראווה את כל התוצרת. במסעדה יש גם מקרר יישון שקוף שדרכו אפשר לראות את כל הסטייקים העצומים מתיישנים. כל הבשר נצלה על גריל פחם בלבד - סימן למקצוענות. הגריל שעליו מכינים את הבשר נבנה במיוחד למקום, אורכו כמעט שני מטרים ויש לו שלושה מפלסים שבכל אחד טמפרטורה אחרת.
בסיס התפריט של שתי המסעדות דומה, ותמצאו שם את כל המנות האהובות מהשוק – עראייס, לשון, טחינה עם עגבניות, קבב, סלט קצבים ועוד. לתפריט המסעדה החדשה נוספו כמה מנות שלא קיימות במסעדת האם כמו קרפצ'יו, שפיץ שייטל מעושן, שניצל וינאי מסינטה של עגלה מקומית ופלטת ירקות צלויים למי שצריך לגוון קצת את הצלחת. במקום יש גם בר מרשים עם תפריט קוקטיילים שעליו חתומה קבוצת אימפריאל. המסעדה תפעל כל ימות השבוע כולל שישי ושבת, מהצהריים ועד הלילה.
המסעדה החדשה שייכת לשתי קבוצות, האחת היא קבוצת מיטמרקט השייכת ליניב בר נור, ירון קסטנבוים ואורי וינשטיין, שמחזיקים ב-12 השנה האחרונות גם בקצבייה לבשר ישראלי מקומי, הנמצאת במרחק של 25 מטרים מהמסעדה המקורית (ומכאן שם המקום). בקבוצה השנייה זכיינים של מסעדות שונות בארץ.
ואיך המחירים? כמעט כמו בשוק הכרמל: מנה של עראייס עולה כאן 59 שקלים (מגיעה עם טחינה ועגבניות), המבורגר 87 שקלים ושניצל וינאי 96 שקלים. בגזרת הסטייקים הענקיים (יש על העצם ויש גם בלי) תשלמו 68-63 שקלים ל-100 גרם של אנטרקוט, פריים ריב, טי-בון או פורטר האוס.
"המחירים בשתי המסעדות דומים ובסופו של דבר הם בערך אותו דבר, לפעמים תמצאי הבדלים קלים של כמה שקלים בין המנות, אבל אין הבדל מהותי", אומר יניב בר נור, מי שהקים לפני 12 שנה את הקצבייה בשוק הכרמל.
ולמה בעצם יש הבדלים?
"כי היום הכול עולה יותר. השכירות יותר יקרה, חומרי הגלם יקרים יותר. יש לנו פה 430 מטר של מסעדה מושקעת עם בר מהמם, מלצרים שלבושים בסטייל וחלל מעוצב. את הקסם של השוק הבאנו לכפר סבא".