ספק רב אם אביעד פלד, הבעלים של "פרא" בתל אביב, יכול היה לדמיין לעצמו מצב כזה: בכירי הבית הלבן יושבים אצלו במסעדה. אבל זה בדיוק מה שקרה, ועוד פעמיים.
ג׳ארד קושנר, חתנו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ואיש העסקים היהודי-אמריקאי סטיב וויטקוף, הגיעו בשבוע שעבר למסעדה, ואתמול (שני) הם חזרו בפעם השנייה, והפעם עם פמליה שלמה.
"לא ידעתי שזה בכלל יכול לעניין מישהו, ופתאום נהיה טירוף על זה", סיפר פלד ל-ynet. יומיים אחרי שיצאה לפועל עסקת החטופים הגיעו השניים למסעדה לראשונה. "הם הגיעו לכאן אחרי שקיבלו המלצה מדמות בכירה בעיתונות. הארוחה ההיא עברה מעולה, ומאז נוצר קשר ישיר איתם", סיפר פלד. "לעוזר האישי של וויטקוף יש את מספר הטלפון שלי, והוא ניהל את כל התיאום, האבטחה והשליטה על האירוע. הגיעה פמליה גדולה של מאבטחים – גם ישראלים וגם אמריקאים – והיה צריך לבצע התאמות כדי לארח אותם. זה לא כמו שרואים שני מאבטחים שיושבים בצד. השולחן של וויטקוף וקושנר מנה עשרה אנשים, וגם שולחן המאבטחים מנה עשרה אנשים. היו כל מיני סידורים ביטחוניים שהיה צורך לבצע. במקביל אירחנו לקוחות כרגיל, וזה יצר שילוב יפה, עבר עלינו ערב נחמד מאוד במסעדה".
איך הם הגיבו לקבלת הפנים של הישראלים ולבקשות הסלפי?
"הם אוהבים אותנו ואת הקהל, והיו לבביים ונחמדים לאורך כל הערב. הם היו מאוד קואופרטיביים, כולם הודו להם, ולכל מי שרצה להצטלם איתם הם נענו".
מה הם אכלו?
"הם הזמינו את כל התפריט, וכמה מנות שאהבו במיוחד הזמינו פעמיים – כמו הכנפיים הממולאות שיושבות על ציר עוף והדרים, ומנת אסאדו טלה בצלייה איטית שמוגשת עם פירה. לקינוח הם הזמינו שלוש מנות של פנקייק יפני, קרפ פרג ולימון, ועוגת שוקולד. המאבטחים ישבו בשולחן משלהם והזמינו חופשי מהתפריט – גם להם יש טעם טוב".
איך ההרגשה לארח שני אנשים חשובים כאלה במסעדה שלך?
"קודם כול חשוב לזכור שרעש בא ורעש הולך. עכשיו אני נהנה ממנו, אבל לא מתרגש ממנו. היום הם אכלו אצלי, ומחר יאכלו ממול – וזה בסדר גמור. שנית, העובדה שהם באמת ובתמים, בכנות מלאה, נהנו בפעם הראשונה ובחרו לחזור אלינו בפעם השנייה – זו כבר גושפנקא לכך שאנחנו עושים משהו טוב. בתוך כל המציאות הזאת, ותוך כדי המאמץ והקושי של מסעדה ליצור ולייצר, אני מרגיש שעשינו טוב. הדבר הזה עשה לנו טוב בלב וגם בבטן. זה באמת מרגש. לא חשבתי שאתרגש ככה, כי אנחנו כבר ציניים, והמצב בשנתיים האחרונות הקהה את החושים של כולם – ופתאום אני מארח במסעדה שלי את אנשי השעה. אלה האנשים שבזכותם כל אחד מאיתנו מרגיש טוב יותר לקום בבוקר, וזה נותן תחושה טובה".
אז היה לכם ערב מוצלח, אבל איך היה הטיפ?
״הם היו נדיבים מאוד. התחברנו איתם גם ברמה האישית וגם הקולינרית – הם אהבו מאוד את המסעדה".








