יותר מעשור אחרי פתיחתה של מסעדת "צמח" בירושלים, קבוצת מחניודה של אסף גרניט ושותפו אורי נבון משנה כיוון. המסעדה הצמחונית תעבור דירה למיקום חדש ובעוד כשבועיים תיפתח במקומה, בשוק מחנה יהודה, מסעדת בשר חדשה בסגנון שיפודים – שתיקרא "סטיקייה" ותהיה כשרה. מדובר בפופ-אפ שינסה לשחזר את תרבות שיפודיות העבר של ירושלים, תוך שמירה על האנרגיה המזוהה עם הקבוצה.
1 צפייה בגלריה
אסף גרניט ואורי נבון
אסף גרניט ואורי נבון
אסף גרניט ואורי נבון
(צילום: קבוצת מחניודה)
"אין כבר שיפודיות כאלה בירושלים", אומר גרניט ל-ynet. "פעם כל השוק היה מלא בכאלה – סמי, סימה, מוריס, חיים פירו – וכולן נסגרו. הייתה שיפודייה שטענה שהיא המציאה את הסטייק בפיתה. זה היה אז הבילוי שלנו בעיר – המקומות עם הפחמים, הריח, הסטייק בפיתה. זה חסר פה, אז החלטנו להחזיר את זה".
בזמן שגרניט מנהל אימפריה בינלאומית שכוללת מסעדות באירופה ובירושלים, הוא דווקא בוחר לחזור למשהו מקומי ופשוט. "'צמח' הייתה מדהימה, אבל בתקופה הזאת, בלי תיירים ובלי תיירות, היא פחות רלוונטית", הוא מודה. ״ונכון שהיא הייתה צמחונית, אבל עכשיו יהיה נחמד לעשות משהו הפוך – לחזור לבשר".
גרניט מדגיש שהרעיון הוא ליצור שיפודייה אולד סקול עם שיפודים אמיתיים על גחלי פחם, תפריט שמודפס על הפלייסמנט, ו"אווירה ומוזיקה כמו שאנחנו יודעים לעשות". בתפריט: חומוס (32 שקלים), צ׳יפס (32 שקלים), עראייס (42 שקלים), שיפודים (48–78 שקלים), סטייקים לפי משקל – פריים ריב, טומהוק, פיקניה ופילה בקר (58–82 שקלים ל־100 גרם), ולקינוח - מלבי, מוס שוקולד ובוואריה, כמתחייב בז'אנר.