הקייטנות עוד רגע מסתיימות, והגיע הרגע בו צריך למצוא תעסוקה לילדים שנשארים בבית בחוסר מעש. ומה טוב יותר מלהיכנס איתם למטבח, ולהכין ביחד מתכונים מתוקים וקלים - אותם הם גם יזללו בשמחה בסיום ההכנה? מעבר לזמן האיכות המהנה שתרוויחו, התוצר המספק יגרום לכם - ובעיקר להם - לגאווה רבה.
עוד כתבות בערוץ האוכל:
בין היתר תוכלו לאפות איתם עוגיות קלות, עוגות בחושות ולהכין סלט פירות והכי שווה - גלידה ביתית מארבעה מרכיבים בלבד, אותה תוכלו לשדרג עם חומרי גלם נוספים שהקטנטנים אוהבים כמו: שוקולד, חלווה, פירות קיץ ובעצם - כל מה שעולה בדמיונכם. אופציה נוספת היא מעדן שוקולד חם עם קרם נוגט, אליו תוכלו לשדך גם אלכוהול (בחלק שלכם כמובן, לא של הילדים) והמלצה שלנו: הפעילו את המזגן לפני שאתם מתענגים עליו.
2 צפייה בגלריה
מתכונים מתוקים
מתכונים מתוקים
(צילום: גלית אלפרט)

גלידה ביתית

המצרכים:
250 גר' שמנת מתוקה (1 מכל)
100 גר' סוכר
400 גר' שמנת חמוצה (2 גביעים)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
  1. שמים את כל החומרים יחד בקערה, ומקציפים בעזרת מיקסר ידני לפחות 5 דקות רצופות (במידה שיש לכם מיקסר עומד, הקציפו במשך 3 דקות בלבד).
  2. מעבירים את המסה למקפיא ל-5 שעות לפחות.
  3. כשהתערובת קפאה לגמרי, מוציאים אותה מהמקפיא ומעבירים לקעריות הגשה. יוצקים מעל את השוקולד החם ומגישים מיד.
גיוון:
מחלקים את המסה לחצי - חצי אחד מקפיאים, ולחצי השני מוסיפים 150 גרם פרלינה (ממרח נוגט).
אופציות נוספות לשדרוג הגלידה:
שוקולד מומס (חלב, לבן או מריר), ריבות פירות, רסק פירות (במיוחד עכשיו) מאפרסקים, נקטרינות, משמשים (מומלץ לא פירות שמלאים במיץ), חלווה ועוד.

משקה האלות - מעדן שוקולד חם עם קרם אגוזי לוז וקצפת

האלות היו ידועות בחוזקן הנשי, ביכולת הנתינה שלהן וביצירת חיים חדשים ושמחה. הן הגישו אחת לשנייה את משקה האלות מתוך אהבה ורצון להעניק. המתכון הבא הוא הגרסה שלי לאותו מתכון מתוק, נשי ומשמח.
המצרכים:
200 גר' שוקולד חלב
200 גר' שמנת מתוקה
100 גר' פרלינה (או בשמו הנוסף: נוגט)
20 גר' או 2 פקקים של וודקה (או כל אלכוהול אחר שיש בבית) - לא חובה
ברס אגוזים או בוטנים מסוכרים
להגשה -
קצפת
2 צפייה בגלריה
מתכונים מתוקים
מתכונים מתוקים
(צילום: טל פז תקשורת)

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את השמנת עד לרתיחה מלאה, וכשהיא רותחת יוצקים אותה על השוקולד והפרלינה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את האלכוהול, ומערבבים.
  3. הגשה - בתחתית של כוס הגשה (מומלץ מזכוכית) שמים 2 כפיות ברס, מעל יוצקים את המעדן החם (כ-3/4 מגובה הכוס) ומקשטים בקצפת מלמעלה. מגישים מיד.
המתכונים באדיבות גלית אלפרט- שוקולטיירית ובעלת "גליתא"- חוות השוקולד בדגניה ב'