זרעי הפרג בעלי המרקם הפריך והטעם האגוזי מגיעים מצמח הפרג היפהפה, ונחשבים למרכיב מסורתי ופופולרי במטבחים אירופיים, טורקיים, הודיים ויהודיים.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
במשך אלפי שנים הם שימשו כתרופה טבעית לכל דבר, ובנוסף לשימושים המסורתיים שלו, שמן זרעי פרג נחשב לחלופה בריאה למספר שמנים צמחיים לא בריאים כמו שמן חמניות, שמן סויה ושמן תירס. כיום, צ'כיה נחשבת ליצרנית הגדולה בעולם של זרעי פרג, ואחריה טורקיה, ספרד והונגריה.
4 צפייה בגלריה
זרעי פרג
זרעי פרג
זרעי פרג: אוהבים או שונאים?
(צילום: shutterstock)
אבל אחנו כאן בשביל שיהיה לנו פורים טעים: הקונדיטורית מימי נאמן שייך נותנת שלושה מתכונים נהדרים לפורים עם פרג - הזרעים שמסמלים את חג פורים, החג הכי שמח בלוח השנה.

אוזני המן פרג קלאסיות

המצרכים (10 יחידות):
לבצק פריך - 1 כוס (160 גר') קמח לבן רגיל 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 1/2 כוס (40 גר') אבקת סוכר קורט מלח 1 כפית תמצית וניל 1 חלמון 1-2 כפות חלב
למלית פרג - 4 כפות (50 גר') סוכר 5 כפות (75 מ"ל) חלב 15 גר' (1 כף) חמאה קורט מלח 3/4 כוס (75 גר') פרג טחון טרי 1/2 כוס אגוזים טחונים 1 חלמון L אבקת סוכר להגשה
4 צפייה בגלריה
אוזני המן
אוזני המן
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. לבצק הפריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים לאחר מכן את החלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט חלב.
  2. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  3. למלית: בסיר קטן שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה. מוסיפים פרג ואגוזים טחונים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה חלמון בערבוב מהיר. מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  6. מניחים בערך כפית ממלית הפרג וסוגרים לצורת אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את האוזני המן במשך 18 דקות עד שהן מזהיבות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגת שיש פרג

המצרכים: 5 ביצים גדולות מופרדות 1 כוס סוכר 1 כוס מיץ תפוזים טרי 1 כוס שמן 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה 3 כפות אינסטנט פודינג וניל 1 כוס פרג טחון
כלים: 2 תבניות אינגליש קייק משומנות 1 כוס חד פעמית לשתייה חמה
4 צפייה בגלריה
עוגת שיש פרג
עוגת שיש פרג
(צילום: מאפה נאמן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור מראש לטמפ' 170 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם מעט מלח, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  3. מקציפים על מהירות בינונית עד שמתקבל מרנג תפוח וחזק.
  4. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים. ממשיכים להקציף ואז מוסיפים בזרם דק את השמן ומיץ התפוזים.
  5. מוסיפים קמח תופח ופודינג בפולסים עד לקבלת בלילה חלקה.
  6. יוצקים שליש מהבלילה לתבניות.
  7. את הבלילה שנשארה מערבבים עם הפרג ויוצקים מעל הבלילה שבתבניות. אופים במשך 45 דקות.

עוגיות לימון פרג

המצרכים: 200 גר' חמאה 1 כוס סוכר 2 ביצים 1/2 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה מיץ מלימון אחד 1/2 כוס פרג טחון 1 כפית תמצית וניל
4 צפייה בגלריה
עוגיות פרג לימון
עוגיות פרג לימון
(צילום: מאפה נאמן)
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר, מוסיפים לאט את הביצים תוך כדי לישה, ואז תמצית וניל, גרידת לימון ומיץ לימון. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ופרג וממשיכים לערבל עד לאיחוד.
  2. מניחים את הבצק בקירור כחצי שעה. מוציאים מהמקרר, מרדדים למלבן גדול, וקורצים לעיגולים או כל צורה שרוצים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-10-14 דקות, עד שהעוגיות שחומות ויפות.
המתכונים באדיבות מימי נאמן שייך מבעלי רשת מאפה נאמן