מתכונים סמוסה הודית
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מתכונים סמוסה הודית
(צילום: מירי צדוק)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1.5
כוסות
קמח
3
כפות
שמן
1
כפית
מלח
שטוחה
1/2
כוס
מים
פושרים
למילוי:
1
יחידה
גזר
חתוך לקוביות
1
יחידה
תפוח אדמה
חתוך לקוביות
מעט
שמן
1
יחידה
בצלי
בינוני, חתוך לקוביות
3
יחידות
שיני שום
קצוצות
1/2
כוס
אפונה קפואה
מופשרת
1
כפית
אבקת קארי
1/2
כפית
כמון
טחון
1/4
כפית
גרגרי כוסברה
טחונים
1/4
כפית
פלפל שחור
1
כפית
מלח
טיגון:
שמן
חצי עמוק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק: מערבבים את השמן עם הקמח, מוסיפים את המלח ועושים גומה במרכז. יוצקים פנימה את מים ולשים 8 דקות עד לקבלת כדור בצק חלק. מניחים לבצק לנוח רבע שעה.
  2. המלית: מבשלים את קוביות הגזר ותפוחי האדמה במים רותחים במשך 10 דקות. מסננים ושמים בקערה.
  3. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה דקות נוספות. מעבירים לקערה עם תפוח האדמה.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים.
  5. בוצעים חתיכה בגודל כדור פינג פונג מהבצק, מגלגלים לכדור ומרדדים אותו לעיגול דק בקוטר 30 ס"מ על משטח מקומח וחוצים אותו. מלחחים את הקצוות עם מברשת רטובה, לוקחים את חצי העיגול ביד, מחברים את שני הקצוות הרחוקים ומהדקים בעדינות לאורך קו החיתוך - כך שנוצר חרוט.
  6. ממלאים את החרוט במלית כך שנשארים שוליים לקיפול, מרטיבים אותם וסוגרים את הכיסון. חוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  7. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את הכיסונים כשתי דקות מכל צד, עד שהם משחימים. מעבירים לנייר סופג. מומלץ לאכול חם.