
מרק עדשים
(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
1
כוס
עדשים
מכל סוג שאוהבים
1
כף
שמן זית
1
בצל גדול
קצוץ
1
כרשה קטנה
קצוצה
1
גזר גדול
חתוך לקוביות
1
עגבנייה גדולה ובשלה
חתוכה לקוביות
1
פלפל אדום
חתוך לקוביות
1
קישוא
חתוך לקוביות
1
תפוח אדמה
חתוך לקוביות
1
בטטה
חתוכה לקוביות
1/4
דלורית
או חתיכת דלעת
חתוכה לקוביות
2
ענפי סלרי
חתוכים גס
2
שיני שום
כתושות
2-3
ענפי פטרוזיליה
1
כף
רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור גרוס
1
כפית
פפריקה חריפה
1/2
כפית
כמון טחון
אפשרות: פלפל חריף או פתיתי צ'ילי
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק עדשים עשיר עם המון ירקות
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים במים במשך כשעה. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את העדשים, התבלינים ומים רותחים עד לכיסוי, ומערבבים.
- מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
- אם רוצים תבשיל סמיך יותר, עם תום הבישול מעבירים חלק מהירקות לקערה, טוחנים אותם למחית בבלנדר מוט ומחזירים לסיר.