תחום הבלוגים של האוכל הולך ומתפשט בארץ ובעולם, במיוחד בשנה האחרונה, שנת הקורונה: כולם בבית, כולם למדו לבשל והתשוקה למתכונים יצירתיים וטובים, בוערת בכל בשלן.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
הבלוגים של האוכל שייכים ברוב המקרים לאדם אחד בלבד - הוא מצלם, הוא כותב, הוא מבשל, הוא מעלה אותם לרשת והוא גם זה שמנקה את המטבח אחרי כל הבלאגן.
היום אנחנו מביאים ארבעה מתכונים של שלוש בלוגריות אוכל מובילות ונחשבות, הלקוחים מתוך ספר בישול חדש שכל הכותבים שלו הם בלוגרים של אוכל.
ביניים
יונית צוקרמן
המצרכים:
לבצק -
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
למילוי -
3 כפות שמן זית
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
לציפוי הלחמניות -
1 ביצה, טרופה
2-3 כפות שומשום
מתכונים - פודי מתכונים - פודי
לחמניות במילוי בשר
(צילום: מתוך ספר המתכונים של FOODY)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח, עד שמתקבל גוש אחיד של בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 7 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ולשים אותו ידנית עוד כחצי דקה עד דקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח (שעה בקיץ, שעה וחצי בחורף).
  2. למילוי - בזמן שהבצק תופח, קוצצים דק את הבצל והשום. מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית במחבת רחבה 5 דקות מעל להבה גבוהה עד ריכוך קל. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל מעל להבה גבוהה עד שהבשר משנה צבעו לחלוטין ומתחיל להשחים (בערך 10 דקות). מוסיפים את רסק העגבניות ואת כל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים עוד דקה- שתיים. מצננים. אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכ-20 כדורים. משטחים כל כדור, מניחים במרכז בערך כף וחצי מהמלית וסוגרים. מסדרים את הלחמניות באופן מרווח על תבניות מרופדות נייר אפייה ומניחים להתפחה של עוד 30 דקות.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה, מקשטים בשומשום ומכניסים לתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, ואופים עד הזהבה (בערך 20 דקות). נותנים ללחמניות להתקרר מעט לפני שאוכלים. נשמרות בקירור 4 ימים.
ביניים
רחלי קרוט
המצרכים:
לשניצלים -
1 קופסה (550 גר') תירס משומר, מסונן מנוזלים
1 ביצה גודל L
כף שמן קנולה
1/2 כוס קמח לבן
1/3 כוס קמח תירס דק
1/3 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח
לציפוי ואפייה -
1 כוס פירורי לחם
כף גדושה שומשום
3-2 כפות שמן או תרסיס שמן
מתכונים - פודי מתכונים - פודי
שניצל תירס ביתי אפוי
(צילום: מתוך ספר המתכונים של FOODY)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים מעט.
  2. במעבד מזון טוחנים חצי מכמות התירס למרקם די חלק. זה בסדר אם נשארות חתיכות קטנות של תירס. מערבבים בקערה את כל התירס עם שאר המצרכים לשניצלים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת ומצפים בפירורי לחם מעורבבים שומשום.
  4. מניחים על תבנית התנור עם נייר האפייה המשומן ומזלפים שוב שמן על השניצלים.
  5. אופים במשך 15-10 דקות והופכים לצד השני לעוד 10 דקות, עד שהציפוי זהוב והשניצלים עשויים לחלוטין.
ביניים
יונית צוקרמן
המצרכים:
6 חתיכות דג סלמון טרי, 200 גר' כל אחת
לרוטב -
3-4 כפות שמן זית
6 שיני שום, קלופות
3 עגבניות
1 פלפל אדום
1 פלפל צ'ילי אדום חריף
1/2 צרור עלי כוסברה
10 גר' רסק עגבניות
1/4 כפית סוכר לבן
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
1/4 פלפל שחור
1 כף אבקת מרק
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
2 כוסות פול קפוא
מתכונים - פודי מתכונים - פודי
דג מרוקאי עם סלמון
(צילום: מתוך ספר המתכונים של FOODY)
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית במחבת סוטאז' גדולה. בינתיים, כותשים את שיני השום, מגררים בפומפייה את העגבניות, חותכים לרצועות את הפלפל האדום והחריף וקוצצים גס את צרור עלי הכוסברה.
  2. מוסיפים את השום למחבת ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות והגמבה המגוררת ואת הפלפל החריף.
  3. מבשלים 7-5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים רותחים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הפול, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים את נתחי הסלמון, מכסים ומבשלים 10 דקות (הרוטב צריך להגיע עד חצי גובה הסלמון, אם צריך מוסיפים עוד מים), או עד שהדג מבושל לחלוטין. משאירים את הסיר סגור עד להגשה. נשמר בקירור 4-3 ימים.
ביניים
רותם ליברזון
המצרכים:
למרינדה -
500 גר' פילה דג לבן ללא עור ואדרות (למשל דניס או בורי)
1/2 צרור כוסברה
1 בצל סגול, קלוף
2 שיני שום, קלופות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1/2 פלפל ירוק חריף
1 ביצה גודל L
2 כפות פירורי לחם
גרידת לימון מ-1 לימון
כפית שטוחה מלח דק
לרוטב -
1 כף שמן סויה
1 בצל, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס רוטב פטריות הוי סטיר
1/4 כוס חומץ טבעי
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס מים
מתכונים - פודי מתכונים - פודי
קציצות דגים ברוטב חמוץ מתוק
(צילום: מתוך ספר המתכונים של FOODY)
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את פילה הדג לקוביות קטנטנות. קוצצים דק את הכוסברה, הבצל, השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות בגודל של כדורי פינג פונג. מניחים על צלחת.
  2. לרוטב - קוצצים דק את הבצל, השום והג'ינג'ר. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר תוך כדי ערבוב במשך שלוש דקות. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים עשר דקות עד שהרוטב מסמיך ונעשה מעט דביק. מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים כ-5 דקות, רק עד שהדג מבושל לחלוטין.
  4. מגישים מיד עם אורז לבן ומעטרים בטבעות בצל ירוק ופלפל צ'ילי קצוץ אם רוצים. הקציצות נשמרות בקירור 4 ימים.
המתכונים לקוחים מתוך הספר "פודי - המון מתכונים מנצחים" גרסת הבלוגרים
ניתן להשיג באולם התצוגה של שקל בית מותגים, רחוב הבונים 2, רמת גן