סלט אטריות שעועית ופפאייה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-4 מנות):
200
גר'
אטריות שעועית
1/2
כוס
אגוזי קשיו
3
שיני שום קלופות
1/2
פלפל צ'ילי אדום
(או לפי מידת החריפות שאוהבים), חתוך גס
2
כפות
סוכר קנים
3
כפות
רוטב סויה
3
כפות
שמן שומשום
6
כפות
מיץ לימון
3
כפות
שמן זית
200
גר'
טופו
חתוך לקוביות בגודל ביס קטן
3
מלפפונים ירוקים
חצויים לאורכם ופרוסים
12
עגבניות שרי
חצויות
1/2
פפאיה כתומה
חתוכה לרצועות
1
כוס
עלי כוסברה
קצוצים גס
1/4
כוס
עלי נענע
קצוצים
1
כוס
עלי בזיליקום
קצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים אטריות שעועית בשפע מים רותחים למשך 10 דקות, ומסננים.
  2. קולים אגוזי קשיו במחבת יבשה בין 4-3 דקות עד להזהבה.
  3. כותשים שיני שום, צ'ילי וסוכר עם סויה, שמן שומשום ומיץ לימון במכתש ועלי או במעבד מזון, עד לקבלת מחית אחידה.
  4. מלהיטים ווק, מוסיפים שמן זית ומטגנים קוביות טופו במשך כמה שניות עד שהן מצופות בשמן.
  5. מוסיפים את מחית הצ'ילי, ומקפיצים יחד במשך 3 דקות עד שהטופו סופג היטב את הטעמים.
  6. שמים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים מלפפונים, עגבניות, פפאיה, עשבי תיבול ואת אגוזי הקשיו הקלויים, ומערבבים.
  7. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.
גיוונים - אפשר להחליף את המלפפונים בשעועית ירוקה חלוטה. אפשר להחליף את הפפאיה במנגו או באפרסמון.