
מתכונים חצ'פורי עם גבינת קשיו וטופו
(צילום: עדי כהן סימן טוב)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/4
כפית
אגוז מוסקט מגורר
הבצק:
1
ק"ג
קמח (כוסמין/חיטה/חצי לבן חצי מלא)
1
שקית
אבקת אפייה
1
כף
שמרים טריים/יבשים
2
כפות
סוכר
1/2 2
כוסות
מים (מוסיפים בהדרגה)
1/3
כוס
שמן
1/2 1
כפות
מלח
הגבינה:
1
כוס
אגוזי קשיו שהושרו 6 שעות במים
1
חב'
(350-300 גרם) טופו משי או רך
2
כוסות
חלב צמחי ללא סוכר או מים
5
כפות
קורנפלור
1
כפית
מלח
לעיטור (לא חייבים):
קימל
שומשום
שקדים פרוסים
:רשימת קניות עבור המתכון
כך תכינו חצ'פורי טבעוני משגע
אופן ההכנה:
- הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח והשמן. אם משתמשים בקמח מלא, הפחיתו בהתחלה כ- 1/2 כוס קמח לפחות והוסיפו אותה רק לאחר שהבצק מגובש ורק אם הוא דביק מידי).
- מוסיפים את המלח ואת השמן וממשיכים ללוש כ- 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים. לישה ארוכה תבטיח מאפה רך ואוורירי. מעצבים את הבצק לכדור, משמנים אותו ומניחים אותו בקערה. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום חמים למשך 120-60 דקות, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק שתפח לכדורים ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
- הגבינה: מסננים את הקשיו ושומרים את נוזלי ההשריה.
- טוחנים בבלנדר את הקשיו עם 1/2 כוס מנוזלי ההשריה, עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
- מוסיפים את הטופו, 3/4 כוס מהחלב הצמחי, הקורנפלור את המלח ואגוז המוסקט ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- מעבירים את התערובת לסיר קטן ומוסיפים את יתרת החלב הצמחי. מבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של גבינה רכה. מצננים.
- מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים כל כדור למלבן דק. מורחים את מלבן הבצק בגבינה ומגלגלים שוליים משני הצדדים (הקרוב אלינו והמקביל לו), בערך עד לשליש המלבן מכל צד, כמו מגילה פתוחה מעט. מהדקים את הקצוות לצורת סירה ומוסיפים גבינה נוספת בתוך החלל שנוצר.
- אופים כ-15 דקות, עד להזהבה יפה, לפני שמוציאים מוודאים שהבצק אפוי מלמטה.





