אנחנו אוהבים מנות שנראות כאילו השקענו בהן חצי יום במטבח אבל בעצם אף אחד לא באמת יודע שלקח לנו להרים את הארוחה במינימום זמן ומינימום הכנות: אין דבר יותר כיף ממנות טעימות אבל קלות להכנה. הדבר הזה מקבל משקל גדול יותר בהחלטה מה לבשל היום במיוחד בימים שלפני החג, הימים שבהם כולם עסוקים בניקיונות, בבישולים ובהכנות לליל הסדר. בימים כאלה כל מה שאנחנו רוצים זה משהו פשוט ומהיר שנוכל לתקתק במהירות ולחזור לעניינים שלנו. הנה שלושה מתכונים שהם בול מה שאתם צריכים עכשיו.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

דג חריף בטחינה

המצרכים:
לרוטב טחינה - 1 שן שום, כתוש 125 גר' טחינה 70 מ"ל מיץ תפוזים 20 מ"ל מיץ לימון 1/2 כפית פפריקה 1 בצל 3 כפות שמן זית 2 כפות כוסברה קורט מלח
לדג - דג לוקוס במשקל 1 ק"ג מלח ופלפל 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון 4 שיני שום 1/2 צרור כוסברה קצוצה
לקישוט - צנוברים פטרוזיליה קרעי פיתה קלויה
כלים - סיר 2 תבניות פיירקס זהות מטרפה
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה, מעסים את הדג ומשאירים במרינדה כחצי שעה.
  2. מחממים תנור ל-220, מכניסים את הדג למשך 10-15 דקות.
  3. מכינים רוטב - מערבבים טחינה עם מיץ תפוזים ומיץ לימון, מלח ופלפל, מוסיפים שום ומערבבים עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
  4. בסיר מטגנים בצל עם שמן זית, מוסיפים פפריקה ואת תערובת הטחינה ומבשלים שלוש דקות תוך כדי ערבוב.
  5. יוצקים את הרוטב על הדג. מקשטים עם צנוברים ופטרוזיליה וקרעי פיתה.

חציל מאודה בסגנון אסייתי

המצרכים: 2 חצילים גדולים מוצקים וקלים, עדיף בלאדי 3 כפות רוטב סויה 2 כפות חומץ אורז כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ 2 שיני שום, קצוצות 4-5 טיפות שמן שומשום 2 כפיות סוכר מעט טבסקו חופן בצל ירוק, קצוץ דק
כלים: סיר סלסילת אידוי קערה מטרפה קולפן סכין צלחת הגשה יפה
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את החצילים וחורצים אותם לאורך עם 6 חריצים בעומק 2 ס"מ.
  2. מניחים בסלסלת אידוי ומאדים 20 דקות.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב חוץ מהבצל, מוציאים את החצילים, מצננים, פורסים לפרוסות ומסדרים בצלחת.
  4. יוצקים את הרוטב ונותנים לו לנוח 10 דקות. מפזרים בצל ירוק ומגישים.

קציצות עם דלורית

המצרכים: 1/2 ק"ג בקר טחון 1 צרור פטרוזיליה 1 בצל 1 דלורית מקולפת
לרוטב - 2 כפות טחינה 2 כפות יוגורט (לא חובה) 2 כפות מים מיץ מלימון אחד 1 שן שום
לקישוט - צנוברים חמאה
כלים - תבנית פיירקס לתנור
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הדלורית לקוביות, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור עד שרך.
  2. במעבד מזון טוחנים בצל ואחרי זה פטרוזיליה, מוסיפים לבשר מתבלים ולשים.
  3. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג וצולים בתנור בטמפ' של 180 מעלות במשך עשר דקות.
  4. מערבבים טחינה, יוגורט, לימון, מים, שום ומלח ביחד בקערה.
  5. מסדרים את הכדורים והדלורית בקערת הגשה, מטפטפים טחינה, מקשטים בצנוברים שטוגנו בחמאה.
המתכונים באדיבות מותג הטחינה בארכה