בשיתוף אסם נסטלה


אחריות חברתית היא בעלת ערך לכל חברה באשר היא, בין אם בעזרת התגייסותו של האדם הפרטי בנושא או של ארגונים שונים. משמעותה של האחריות היא להתחייב ולהיטיב עם החברה והסביבה כולה בדרכים שונות - בין אם בהבטחה שלא להזיק לסביבה ולפרט ובין אם בצורת פעילויות שונות שבהווייתן מועילות לחברה בהווה ולעתיד.
מאפיית "ילדודס" היא דוגמה לפרויקט ייחודי הבא לחנך את הילדים לעשייה ועבודה. במאפייה לומדים הילדים את מלאכת האפייה, האריזה, השיווק והמכירה. דודי דנינו, מנהל המאפייה, ועדי רוטשטיין, שף קונדיטורית בבונז'ור השותפים לעשייה ב"ילדודס", התארחו באולפן "מתכון לחיים טובים", הפרויקט המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, ושוחחו עם יעל גולדמן על משמעותה של אחריות חברתית כלפי דור העתיד שלנו.
3 צפייה בגלריה
 מימין: עדי רוטשטיין, יעל גולדמן ודודי דנינו
 מימין: עדי רוטשטיין, יעל גולדמן ודודי דנינו
מימין: עדי רוטשטיין, יעל גולדמן ודודי דנינו
"לאורך השנים, אנחנו תומכים בנוער אופה במסגרות שונות באזור קריית גת. החיבור עם 'ילדודס' הוא מאוד טבעי וגורם הנאה לצוות במפעל ולילדים", סיפרה רוטשטיין והוסיפה: "מבחינתנו זו שליחות להנגיש ולחשוף את מקצוע האפייה והקונדיטוריה לכמה שיותר אנשים שלא היו מגיעים למקצוע הזה באופן טבעי - כי זה מקצוע פשוט מהנה, מרגיע ומעניק תחושת הצלחה ברחישת מיומנויות חדשות".
עוד כתבות:
דנינו מחזק ומוסיף כי מבחינת הצוות, המאפייה היא "דלת השתלבות בחברה, לא כמקבלי עזרה ותמיכה, אלא כאנשים תורמים מועילים ועצמאים". במסגרת החיבור בין אסם נסטלה ל"ילדודס" החברה מסייעת בחיבור לספקים, בציוד אפייה מהמתקדמים בארץ, ידע באפייה ואספקת מוצרים. "במהלך הקורונה עשינו פרויקט משותף בו אפינו חלות ומאפים לשבת למשפחות נזקקות והם נתרמו למשפחות בקריית גת ובשדרות", מספר דנינו.
המאפייה היא אחת ממכלול פרויקטים חינוכיים הפועלים בבית הילדים "נווה חנה" בקרית גת, המהווה בית חם ל-120 ילדים, בני 18-4, ומספק להם את כל התמיכה והעידוד לו זקוקים הילדים.
רוצים לאפות משהו טעים עם הילדים? קבלו:

שבלולי אנטיפסטי פסטו ובולגרית

המרכיבים:
בצק שמרים עם קמח כוסמין
רוטב פסטו
גבינה בולגרית מעודנת 5%
רוטב פיצה
אנטיפסטי: חציל, פלפל אדום, בטטה חתוכים לרצועות בעובי 1.5-2 ס"מ
שמן זית
מלח גס
שום כתוש
תימין/ רוזמרין
אופן ההכנה:
  1. מכינים את האנטיפסטי: מחממים תנור ל-220 מעלות
  2. מניחים את הירקות בקערה ומוסיפים שמן זית, מלח גס, שום ועשבי תיבול.
  3. מערבבים יחד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים במשך 15 דקות.
  5. מכינים את השבלולים: מרדדים/ מותחים ידנית את הבצק ל-3 ריבועים.
  6. מורחים בערך כף פסטו ורוטב פיצה על כל ריבוע.
  7. מניחים רצועות אנטיפסטי במאוזן כך שבחיתוך יראו את כל צבעי הירקות המגוונים.
  8. מפזרים חתיכות גבינה באופן אקראי על הבצק המרודד.
  9. מגלגלים את הבצק עם המרכיבים באופן הדוק כדי לוודא שמירת השבלול בחיתוך ובאפייה.
  10. חותכים כל צינור שהתקבל ל-4 חתיכות שוות.
  11. משמנים קלות תבנית עוגה עגולה 22, ומניחים את השבלולים כשהחיתןך כלפי מעלה (ניתן גם לאפות ביחידים).
  12. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
  13. אופים בטמפרטורה של 175 מעלות במשך 30-35 דקות עד השחמה של הבצק.
  14. מוציאים מהתנור ומורחים שמן זית על המאפה להזהבה ולשמירה על הטריות.
בשיתוף אסם נסטלה
פורסם לראשונה: 09:15, 05.04.21