בשיתוף אסם נסטלה
אחת הדרכים המוצלחות לעניין את הילדים במה שיש להם בצלחת, וגם לפתוח עבורם את עולם הקולינריה, היא לשתף אותם בעשייה במטבח. מיקי חן מנהריה, הגיע עם גאיה בתו, לאולפן סדרת "מבשלים עם ילדים", במסגרת זכייה בפעילות גולשים בה נתבקשו הקוראים לספר על אתגרים קולינריים משפחתיים. חן סיפר שהוא האבא הבשלן ומאוד אוהב בישול ואפייה. "אני מנסה להקנות טעמים ולחדש לילדים עד כמה שניתן. חוץ מהשניצל המסורתי הם לא מוותרים על סיר הקציצות והירקות ברוטב, הבולונז הביתי, סוגים שונים של תפוחי אדמה, פאי רועים ביתי ועוד. הייתי שמח שיקחו חלק בעשייה כדי לראות איך נעשים דברים בעיקר בריאים פותח אצלם גירוי לטעום לנסות".
3 צפייה בגלריה
מנה שיכולים להכין יחד ומכילה כל טוב
מנה שיכולים להכין יחד ומכילה כל טוב
מנה שהילדים ייהנו להכין

במסגרת פרויקט "מתכון לחיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, הציעו רון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות, ואורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה באסם נסטלה, להכין מנה ירוקה, מנה של מסעדה המשלבת בתוכה הרבה ירקות ירוקים וחלבון מן הצומח, שאפשר להכין בקלות בבית יחד עם הילדים ולחשוף אותם לטעמים החדשים.

לזניה אטריות אורז

המרכיבים:
בצל בינוני, קצוץ
400-500 גרם טחון מן הצומח
עשבי תיבול (לפי הטעם)
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
2 עלי סלרי, חתוכים לקוביות
400 מ"ל רוטב עגבניות
ביצה
5-6 עגבניות שרי, חתוכות לקוביות
כפית סילאן
שקית נודלס, מוכנים לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
  2. במחבת מטגנים את הירקות -גזר, סלרי, בטטות, עגבניות - עד לריכוך קל.
  3. מוסיפים טחון מן הצומח, מתבלים ומערבבים.
  4. מוסיפים רוטב עגבניות, מערבבים ומוסיפים סילאן ומערבבים.
  5. מוסיפים עשבי תיבול, מלח ופלפל.
  6. מכסים במים רותחים ומבשלים כ-15 דקות.
  7. מרכיבים את המנה: בתבנית פיירקס מרכיבים שכבות של נודלס, רוטב ירקות וטחון מן הצומח, ושוב נודלס ורוטב מעל.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 45 דקות.
3 צפייה בגלריה
מנה שיכולים להכין יחד ומכילה כל טוב
מנה שיכולים להכין יחד ומכילה כל טוב
מנה שיכולים להכין יחד ומכילה כל טוב

עוד דברים שכדאי לדעת:
  • טעימה חד פעמית לא מוצלחת איננה מעידה על דבר. מחקרים רבים מראים כי יש לחשוף את הילד לעיתים גם 15 פעמים, כדי שילמד להכיר ולחבב סוג מזון מסוים ובטח להסכים להכניס אותו לתפריט הקבוע.
  • נסו לשלב בכל ארוחה לפחות מנה אחת או יותר של מאכל חדש שאתם רוצים לשלב בתפריט המשפחתי
  • שתפו את הילדים בהכנת הארוחות, במיוחד במנות של המזונות החדשים שאתם רוצים לחשוף אותם, דברו על יתרונותיהם התזונתיים תוך כדי הכנה.
בשיתוף אסם נסטלה