בשיתוף אסם נסטלה


כמה פחמימות, חלבונים וירקות צריך לאכול כל יום, איזו ארוחה אפשר להכין שתכיל את הכמויות המתאימות ומה ההבדל בין ילדים למבוגרים? נעמה פייקש, דיאטנית קלינית באסם נסטלה, הגיע לאולפן סדרת "מבשלים עם ילדים" בפרויקט "מתכון לחיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, ויחד עם רון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות, הכינו סיר מלא כל טוב וענו על השאלות החשובות.
3 צפייה בגלריה
רון ונעמה מכינים ארוחה מושלמת בסיר אחד
רון ונעמה מכינים ארוחה מושלמת בסיר אחד
רון ונעמה מכינים ארוחה מושלמת בסיר אחד

שווארמה צמחונית עם פתיתים

המרכיבים (ל4-5 מנות):
2-3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
כף סוכר/ סילאן (לא חובה)
סלסלת פטריות שמפניון טריות (אפשר גם מקופסה)
שקית פתיתים
חופן פטרוזיליה
מעט אגוז מוסקט
300 גרם חזה עוף/ שווארמה מן הצומח
מים
אבקת מרק
כרובית
כפית חוואיג' למרק
כפית אבקת שווארמה
מלח / פלפל שחור
פטרוזיליה להגשה
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד הזהבה.
  2. מוסיפים את הסוכר/ סילאן ומקרמלים מעט. הקירמול יעניק צבע וטעם למנה.
  3. מוסיפים את העוף/ שווארמה מן הצומח ומערבבים עד שהם מחליפים צבע.
  4. שופכים מעל את הפתיתים יחד עם הפטריות והכרובית ומערבבים.
  5. מוסיפים מים עד לגובה הפתיתים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות או עד שהפתיתים מוכנים.
  7. אפשר להוסיף עוד מים או רוצים את הפתיתים יותר דביקים.
3 צפייה בגלריה
טחון מן הצומח עם פתיתים וירקות בסיר אחד
טחון מן הצומח עם פתיתים וירקות בסיר אחד
שווארמה מן הצומח עם פתיתים וירקות בסיר אחד

עוד דברים שכדאי לדעת:

  • אין צורך למדוד לילדים את המנה - מנגנון השובע והרעב בילדים הוא מאוד מחודד, צריך לסמוך עליהם שהם אוכלים את הכמויות המתאימות להם.
  • תחום האחריות שלנו מסתכם בהחלטה על תוכן המזון, זמני ארוחות ואיפה יושבים לאכול, על מה מהמוצע וכמה נאכל - הילדים אחראים.
  • אפשר להציע לילדים מזון שלא מסכימים לטעום, אבל יש לשמור על אווירה נינוחה ולא מתערבת מידי, העיקר לחשוף ולהגיש וכמובן לשמש דוגמה אישית.
  • צלחת מאוזנת לילדים היא שליש פחמימה, שליש חלבון, ושליש ירקות.
  • צלחת מאוזנת למבוגרים היא רבע חלבונים, רבע פחמימות וחצי ירקות.
בשיתוף אסם נסטלה