בורקס פילאס במילוי בשר וירקות

בורקס פילאס ענק במילוי בשר וירקות

נשבר לכם מחביתה וסלט, ואתם מחפשים רעיון מקורי לארוחת הערב? קבלו בורקס מבצק פילאס, שמסובבים כמו ספירלה, וממלאים בבשר, ירקות ושאר מטעמים

עודכן: 26.01.21 , 10:40
בורקס ענק ממולא בבשר מתובל היטב, עם טוויסט חמצמץ של לימון כבוש. אולי זאת נשמעת מנה מעט כבדה, אבל יש בה הרבה עלים טריים ומיץ לימון שמקלילים ומרעננים מאוד. הטיפ שלי: טבלו כל ביס בטחינה טובה.
המרכיבים (תבנית עגולה בקוטר 28-26 ס"מ)
  • 1 חבילה בצק פילאס, מופשר
למלית
  • 2-1 כפות שמן
  • 1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור טחון, כמון, חוואיג' למרק, כורכום
  • 2 בצלים סגולים, קלופים וקצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות ממרח לימון כבוש (או יותר, לפי הטעם)
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 7 עלי מנגולד גדולים
  • 1/2 כוס דחוסה של עלי פטרוזיליה
  • 1/2 כוס דחוסה של עלי נענע
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • להברשה: 1 ביצה טרופה (+ אפשרות: 1 כפית דבש)
  • לעיטור: קצח, מלח גרוס
ההכנה
1. המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ־10 דקות, עד שהבצל מזהיב היטב. מוסיפים את הלימון הכבוש ומערבבים. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך הפרדתו, עד שהוא הופך פירורי וצבעו משתנה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את המלח, מערבבים, מכסים ומניחים לצינון (אפשר להכין יום מראש ולאחסן במקרר).
2. מסירים מעלי המנגולד את השדרה העבה (אין בה צורך). קוצצים גס את העלים. מוסיפים אותם לבשר הצונן. מוסיפים גם את עשבי התיבול, מיץ הלימון וקליפתו ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. מקמחים קלות את משטח העבודה ופורשים עליו את הבצק. אם רוצים, מרדדים אותו קצת. חותכים את הבצק לכל אורכו, ליצירת שני מלבנים צרים. מניחים אותם זה לצד זה, כשהם חופפים מעט, ליצירת פס בצק צר וארוך. מחוררים את הבצק במזלג במקומות שונים ומברישים את שוליו העליונים והצדדיים בביצה (אם רוצים, מערבבים אותה עם דבש).
5. מניחים את המלית לאורך חלקו התחתון של המלבן, מקפידים להשאיר 2 ס"מ נקיים בדופן התחתונה ובצדדים. מקפלים על המלית את שני הצדדים, מקפלים את השוליים התחתונים ומגלגלים את הבצק מלמטה למעלה ליצירת גליל הדוק ואחיד. מגלגלים לשבלול ומעבירים לתבנית. אם השבלול גדול מדי, מסירים את העודף ויוצרים שבלול נוסף בתבנית נפרדת או אופים כרולדה. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים קצח ומלח.
6. אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים ומגישים חם, מומלץ לצד סלט ירקות וטחינה.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה.
פורסם לראשונה: 14:20 , 14.01.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.