אני בוחרת להתחיל את השנה עם סלט צבעוני, כי אני מאחלת לעצמי שנה שלא תהיה רק שחור־לבן, שנה שבה אזכור לראות את כל הצבעים שבדרך – גם בי וגם באחרים. צבעים של שמחה, של שינוי, של התרגשות חדשה.


סלט חג צבעוני
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
סלט חג צבעוני
(צילום: לירון ספיר)
מצרכים
7
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 סלק גדול טרי (לא מבושל)
2 גזרים גדולים
2 חבילות תרד
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
עלים מ־1/4 צרור נענע
1/2 כוס אגוזים קצוצים או פקאן מסוכר
כ־1/4 כוס חמוציות
1 כוס גרגירי רימון
לרוטב:
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/3 כוס דבש (או סילאן)
5 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מגררים את הסלק והגזרים ומעבירים לקערה. קוצצים את התרד, קוצצים גם את הכוסברה, הפטרוזיליה ועלי הנענע. מעבירים הכול לקערה ומערבבים.
2. הרוטב: מערבבים את מרכיביו בכלי מתאים (אפשר לערבב את הירקות ולהכין את הרוטב כמה שעות מראש ולשמור בנפרד במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מפזרים את האגוזים, החמוציות והרימון ומגישים.
לירון ספיר היא בלוגרית אוכל ויוצרת מתכונים קלים. אינסטגרם: liron_sapir_food, טיקטוק: liron_sapir_food
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"