אפשר להרכיב את המאפים יום מראש, לשמור במקרר ולאפות בסמוך להגשה.
גרסת פרווה: מברישים את העלים בחמאת קוקוס או בשמן רגיל. במלית משתמשים, בהתאמה לרשימת המרכיבים, בחלב שקדים, קרם קוקוס וחמאת קוקוס.
עוגת פילו בקרם דבש
כשר
חלבי
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
בינונית-קשה
כמות מצרכים
19
עוגת פילו בקרם דבש
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 35X25 ס"מ
1 חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשרים
150 גרם חמאה, מומסת
להגשה: פיסטוקים קלויים, גרגירי רימון
למלית :
3 כוסות (720 מ"ל) חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
1 כוס (200 גרם) סולת
1 ביצה, טרופה
1 כוס (כ־125 גרם) אוכמניות, דובדבנים או פטל, טריים או קפואים
לסירופ הדבש:
1 כוס (360 גרם) דבש
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 כוסות (720 מ"ל) מים
1 מקל קינמון
5 מסמרי ציפורן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. המלית: שמים בסיר את החלב, השמנת, החמאה, הסוכר, סוכר הווניל, קליפת הלימון והמלח ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הסולת בהדרגה ותוך בחישה ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה 5-3 דקות, לדייסה סמיכה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
2. הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה־שתיים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. הרכבת המאפה: פורשים על משטח עבודה נקי עלה פילו. מברישים אותו בחמאה. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את העלה לאורכו, ל־3 רצועות שוות. מניחים בקצה הצר של אחת מהרצועות 2 כפות גדושות מהמלית, משאירים בצדדים שוליים נקיים ברוחב כ־1 ס"מ. מגלגלים את רצועת הבצק על המלית עד למחצית אורך הרצועה, כך שמתקבל מעין כדור עם "זנב". אוספים ומכווצים את יתרת הרצועה לכיוון הכדור. מניחים את הכדור על החלק המכווץ והופכים, כך שהכיווצים פונים מעלה. מהדקים אותם לשולי הכדור. מניחים בתבנית, על קו התפר. מכינים כך את כל המאפים ומניחים בתבנית צמודים זה לזה. מברישים ביתרת החמאה המומסת.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל.
6. יוצקים את הסירופ על המאפים, בוזקים את הפיסטוקים וגרעיני הרימון. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. מחממים לפני ההגשה