שף
שף
עוף ובטטה עם קינוא

ארוחה בקערה שסוגרת פינה: עוף ובטטה על קינואה

הנה רעיון טוב לארוחת צהריים או ערב בריאה ועשירה, שתתאים גם לאלו שחוגגים חופש גדול

פורסם:
המרכיבים (4 מנות)
  • 1 כוס קינואה יבשה
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 500 גרם חזה עוף
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לשמיניות
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה למקלונים או מגוררת גס
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף רוטב סויה
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות להגשה: בצל ירוק, פרוס

ההכנה
1. שמים את הקינואה בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד כ־10 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מאווררים את הקינואה, מכסים ומניחים בצד עד להמשך השימוש.
2. בינתיים, חותכים את חזה העוף לקוביות. מפזרים עליהן את הפפריקה ומערבבים היטב.
3. מחממים במחבת גדולה 2 כפות מהשמן. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים (4-3 דקות). מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
4. מוסיפים למחבת (אין צורך לנקות) את כף השמן הנותרת. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבטטה ומטגנים עוד כ־2 דקות, עד שהיא מזהיבה קלות. מזיזים את הירקות לצד המחבת.
5. שמים בחלק הריק של המחבת את הסוכר ומחממים כדקה, עד ששולי הסוכר נמסים ומשחימים. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מערבבים בהדרגה את הירקות עם הסוכר ומבשלים תוך ערבוב עוד כחצי דקה.
6. מחזירים את העוף למחבת ומערבבים היטב. מוסיפים את רוטב הסויה ואת הקינואה ומבשלים תוך ערבוב עוד כ־2 דקות, עד שהכל חם. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מסירים מהכיריים.
7. מחלקים את המנה לצלחות. אם רוצים, מוסיפים בצל ירוק. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל.
טיפ: את הקינואה אפשר להחליף באורז, פתיתים או קוסקוס
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button