
ברוסקטה עם גבינה ועגבניות אפויות
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
300 גרם עגבניות אפויות
1 בגט, פרוס באלכסון לפרוסות בעובי 1 ס"מ (או 8 פרוסות לחם אחר)
כ־1/4 כוס שמן זית
מלח
כ־1/2 מכל גבינת שמנת
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
אפשרות: 2 ענפי תימין
:רשימת קניות עבור המתכון
ברוסקטה עם גבינה ועגבניות אפויות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/b1ovpgh9leההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית את פרוסות הבגט או הלחם ומברישים אותן בשמן זית. מפזרים עליהן מעט מלח.
3. קולים כ־12 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות (אפשר לקלות עד יום מראש).
4. מורחים כל פרוסה בשכבה דקה של גבינה. מניחים עליה מהעגבניות האפויות (כולל שום ומעט מהנוזלים). מזליפים מעט חומץ בלסמי מצומצם ואם רוצים, מפזרים עלי תימין. מגישים.








