את המתכון הבסיסי לעגבניות אפויות תוכלו למצוא כאן.
ברוסקטה עם גבינה ועגבניות אפויות
כשר
חלבי
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
ברוסקטה עם גבינה ועגבניות אפויות
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
300 גרם עגבניות אפויות
1 בגט, פרוס באלכסון לפרוסות בעובי 1 ס"מ (או 8 פרוסות לחם אחר)
כ־1/4 כוס שמן זית
מלח
כ־1/2 מכל גבינת שמנת
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
אפשרות: 2 ענפי תימין
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית את פרוסות הבגט או הלחם ומברישים אותן בשמן זית. מפזרים עליהן מעט מלח.
3. קולים כ־12 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות (אפשר לקלות עד יום מראש).
4. מורחים כל פרוסה בשכבה דקה של גבינה. מניחים עליה מהעגבניות האפויות (כולל שום ומעט מהנוזלים). מזליפים מעט חומץ בלסמי מצומצם ואם רוצים, מפזרים עלי תימין. מגישים.