בכל פעם שאני מגלה עגבניות עייפות – מכל זן, גם עגבניות שרי – אני אופה ומרוויחה עוד שבוע של שימוש בהן. אפשר גם להכין חצי כמות או רבע כמות – פשוט שוקלים את העגבניות ומתאימים את היחס של שאר המרכיבים. והנה עוד הצעה: אם תאפו אותן כ־40 דקות ב־180 מעלות, תקבלו מעדן שמזכיר עגבניות לחות. העבירו לצנצנת, כסו בשכבה של שמן זית ותוכלו ליהנות מהן במשך כשבועיים נוספים.

עגבניות אפויות בתנור
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
600-500 גרם עגבניות (כ־30 עגבניות שרי או 4-3 עגבניות בינוניות)
8-6 שיני שום, בקליפתן
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס עלי תימין או רוזמרין טריים
1 כף מלח גס
אפשרות: 1 כף חומץ בלסמי
:רשימת קניות עבור המתכון
קונפי עגבניות אפויות - מתכון בסיס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/o1e14y5rwההכנה
1. מחממים את התנור ל־210 מעלות במצב טורבו (או ל־220 מעלות בחום עליון־תחתון). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים את העגבניות ל־6 חלקים (עגבניות שרי אפשר להשאיר בשלמותן או לחצות). מפזרים בתבנית ומניחים ביניהן את שיני השום. יוצקים על העגבניות את שמן הזית ומפזרים את עלי התבלין והמלח.
3. אופים כ־20 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות ומזהיבות מעט. מוציאים.
4. מחלצים את שיני השום וקוצצים אותן דק. מעבירים את כל תכולת התבנית (כולל הנוזלים והשום) לכלי מתאים. אם רוצים, מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים. שומרים במקרר (עד שבוע).








