טיפ: מיץ התפוחים כמעט לא מורגש, וזה סוד קסמו. למרות שאפשר, אני ממליצה לא להחליפו במיץ אחר או בחלב - הוא בול מה שהעוגה הזו צריכה.
בלי מיקסר: עוגת קוקוס ומיץ תפוחים
כשר
פרווה
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
בלי מיקסר: עוגת קוקוס ומיץ תפוחים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4 ביצים, גודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ תפוחים צלול
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
אפשרות לציפוי: שוקולד לבן, קוקוס טחון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות, מומלץ במצב טורבו. משמנים היטב תבנית בבקה או 2 תבניות אינגליש קייק.
2. שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר וטורפים היטב לקבלת בלילה בהירה ותפוחה. מוסיפים לאט, תוך כדי טריפה, את השמן. מוסיפים את מיץ התפוחים ומערבבים. מנפים את הקמח לתוך הקערה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעדינות, רק עד שמתקבלת עיסה דלילה ואחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית.
3. אופים כ־45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון קל.
4. אם רוצים, ממיסים מעט שוקולד לבן ויוצקים על העוגה, ואפשר גם לפזר קוקוס. מגישים.
  • איך שומרים: עד יומיים בטמפרטורת החדר, עד חודש במקפיא.