שף
שף
אפשר גם בבית: קערת אסאי מושלמת

כל מה שצריך כדי להכין בבית קערת אסאי מושלמת

שקמה יעקבי מנבחרת המשפיעניות של שף מכינה את כולנו לקיץ - קבלו את הטיפים, הפרטים החיוניים ואת המתכון הבסיסי המאוזן לסמודי הכי סגול והכי מעוטר, שהפך לכוכב הרשת הכי בלתי-מעורער

עודכן:
הקיץ מתקרב, הימים מתחממים, וזה בול הזמן לרעיונות כיפיים לארוחת בוקר, אז הנה הגרסה שלי לקערת אסאי וגם טיפ מגניב (במיוחד לילדים!). האסאי הוא זן של דקל שנפוץ באזור האמזונס והפירות שלו מזכירים אוכמניות. קערות האסאי כבשו את העולם לפני כעשור, בתקופה שסופר־פודס היו טרנדיים מאוד. לאסאי, בנוסף לסגולות בריאותיות (נוגדי חמצון ועוד), יש צבע מהמם והוא מאוד פוטוגני - אז הוא תפס חזק ברשתות ומאז הוא תמיד בטופ של ההמלצות.
בארץ אפשר למצוא אסאי במארזים קפואים או באבקה (חפשו בעיקר בחנויות בריאות). אם משתמשים באבקה, כדאי להקפיד ששאר הפירות שנכנסים לסמודי יהיו קפואים, כדי שהמרקם יתקבל סמיך וגלידתי. כשמשתמשים באסאי קפוא זה פחות הכרחי. בכל מקרה, כדאי להשתמש בבלנדר חזק, עם נפח מנוע גדול.
טיפים:
  • הטיפ הכי חשוב שיש לי לגבי אסאי הוא שחשוב לדעת שלפרי עצמו - יפה ובריא ככל שיהיה - אין ממש טעם, ולכן החוכמה היא להוסיף דברים טעימים לבלנדר וגם להגשה.
  • מה מוסיפים? למשל, חמאת בוטנים, חמאת שקדים, תמרים, שוקולד צ'יפס, אננס, קרם קוקוס, שיבולת שועל, מייפל, סילאן, טחינה גולמית, פירות טריים או קפואים ועוד.
  • לאפקט שוקולדי, הוסיפו כפית גדושה של אבקת קקאו לשלב הבלנדר.
  • אפשר להקפיא את הסמודי בתבניות ארטיק!


המרכיבים (2 מנות)
לסמודי
  • 1 בננה קלופה, קפואה או טרייה
  • 1 חבילה אסאי קפוא או 2 כפות אבקת אסאי
  • 2 כוסות פירות יער קפואים (פטל, אוכמניות או תערובת)
  • 1/3 כוס משקה חלב (סויה, שקדים, שיבולת שועל)
  • 3-2 כפות סילאן, אגבה או מייפל
לתוספות
  • פירות חתוכים (ענבים, מנגו, בננה, תפוח, קיווי וכדומה)
  • חופן גרנולה
  • חופן קוקוס טחון
  • שבבי קקאו
ההכנה
1. להניח בבלנדר את כל מרכיבי הסמודי ולתת לבלנדר לעבוד עד שמתקבל מרקם של גלידה. אם הבלנדר מתקשה בביצוע, להוסיף טיפה חלב.
2. להעביר מיד לקערת הגשה, להוסיף תוספות בנדיבות ולהגיש.

  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 08:24, 09.05.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button